Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 02:58

28
آذر
غذای گرم یا غذای سرد؛ کدام برای بدن بهتر است؟

غذای گرم یا غذای سرد؛ کدام برای بدن بهتر است؟

محققان دریافته‌اند، کسانی که غذا‌های سرد را به غذا‌های گرم ترجیح می‌دهند معمولاً کالری بیشتری دریافت می‌کنند.

به گزارش  روزیاتو  بستنی وقتی سرد است مزه‌ی شیرین تری دارد و گوشت گرم خوشمزه‌تر به نظر می‌رسد. با این حال، تنها تفاوت غذای گرم و سرد در طعم آن‌ها نیست. در ادامه می‌خواهیم ببینیم خوردن غذای گرم و سرد چه تأثیری بر بدن دارد.

۱- کسانی که غذا‌های سرد را ترجیح می‌دهند کالری بیشتری دریافت می‌کنند

تحقیق جدیدی نشان داده، این باور اشتباه وجود دارد که غذای گرم کالری بیشتری دارد، چون زودتر سیرمان می‌کند. با این حال، محققان متوجه شدند کسانی که غذا‌های سرد را به غذا‌های گرم ترجیح می‌دهند معمولاً کالری بیشتری دریافت می‌کنند. آن‌ها دست کم ۳۱ درصد کالری، دست کم ۳۷ درصد چربی و بیش از ۲۲ درصد کربوهیدرات دریافت می‌کنند. این مشکل در افراد چاق مشهودتر بود و یک راه حل برای آن خوردن یک غذای گرم به همراه یک سالاد سرد است.

بیشتربخوانید:

اصلاح تغذیه و سبک زندگی در فصل پاییز

 

 

۲- هضم غذای سرد برای بدن دشوارتر است

بدن ما برای هضم مواد غذایی، دمای آن‌ها را به دمای مرکزی خود می‌رساند. این بدان معنی است که وقتی غذای سردی می‌خوریم، بدن باید با تلاشی مضاعف ابتدا آن را گرم و سپس هضمش کند. مثلاً هضم سوپ گرم تنها ۱۵ دقیقه از معده‌ی ما وقت می‌گیرد. اما هضم مواد لبنی، به ویژه بستنی، بین ۳۰ دقیقه تا ۲ ساعت به طول می‌انجامد.

این بدان معنی نیست که باید خوردن غذای سرد را کنار بگذاریم، چون به ویژه، میوه و سبزیجات بهتر است که خام مصرف شوند. در مورد باقی غذا‌های سرد می‌توانید هنگام خوردن، آن‌ها را بیشتر در دهان خود نگه دارید تا آنزیم‌های موجود در بزاق دهان در عین گرم کردن غذا، آن را به تدریج تجزیه هم کنند.

۳- غذا‌های گرم معمولاً مغذی ترند

غذای گرم راحت‌تر هضم می‌شود و در نتیجه، تمام مواد مغذی آن بسیار سریع‌تر جذب بدن می‌گردد. علاوه بر آن، بعضی سبزیجات مثل گوجه فرنگی، وقتی پخته می‌شوند، میزان لیکوپین آن‌ها افزایش می‌یابد. غلات گرم، مانند جو، سرشار از فیبر هستند و آن قند زیادی که غلات سرد را معمولاً با آن‌ها طعم دار می‌کنند را ندارند.

با این حال، ایراد پختن میوه‌ها و سبزیجات این است که ویتامین‌های آن‌ها از بین می‌رود؛ بنابراین بهترین کار این است که تا جایی که می‌شود آن‌ها را کمتر بپزید. فرقی نمی‌کند چه روشی برای پخت آن‌ها دارید؛ به خاطر داشته باشید نباید آن‌ها را آنقدر بپزید که کاملاً نرم شوند. تا جایی این کار را انجام دهید که کماکان مقداری ترد باشند.

 بیشتربخوانید:

ایمنی غذا در مراکز تهیه و توزیع غذا

 

 

۴- آب سرد زودتر از آب گرم جذب می‌شود

آب سرد بسیار سریع‌تر از معده خارج می‌شود و بنابراین در مقایسه با آب گرم، بهتر جذب می‌گردد. یک فایده‌ی دیگر آب سرد این است که استقامت کسانی را زیاد می‌کند که هر روز یا اغلب اوقات ورزش می‌کنند. علاوه بر این، تحقیقات نشان داده گرم بودن آب باعث می‌شود آب کمتری بنوشید، امری که می‌تواند منجر به کم آب شدن بدن شود. از سویی دیگر، بهترین دما برای نوشیدن آب، نسبتاً سرد (۱۶ درجه سانتیگراد) است.

چون در این حالت آب بیشتری می‌نوشیم و کمتر عرق می‌کنیم. با این حال، اگر به مشکل یا بیماری دچار هستید که بر روی مری تان اثر می‌گذارد، باید در نوشیدن آب سرد احتیاط کنید. در چنین مواردی باید آب گرم بنوشید تا مری اذیت نشود.

۵- با غذای گرم بیشتر سیر می‌مانیم

علتش آن است که غذای گرم اشتهای غذا خوردن را دیرتر بازمی گرداند. این به دلیل مواد مغذی است که غذا را پُر کرده و مزه‌ی آن را بسیار بهتر می‌کنند. به همین دلیل بسیار بیشتر احساس رضایت می‌کنید و با سرعت کمتری غذایتان را می‌خورید. وقتی غذای خود را به آرامی می‌خورید، مغزتان با دریافت سیگنال‌هایی متوجه می‌شود که به تدریج در حال سیر شدن هستید؛ بنابراین آرام خوردن غذا این امکان را به شما می‌دهد که به اندازه‌ی نیازتان غذا بخورید و بعد از تمام شدن غذا، اشتها به مدت طولانی تری سرکوب می‌شود. یک مثال خوب در این مورد سوپ است که نه تنها گرم خورده می‌شود، بلکه تقریباً چیزی جز آب نیست. مایع بودن این غذا کمک می‌کند آن را راحت‌تر بخورید و سریع‌تر از غذا‌های جامد و سرد، سیرتان می‌کند.

۶- غذای سرد می‌تواند دمای بدن را بالا ببرد

در گرما و حس خوشایندی که غذا‌ها و نوشیدنی‌های گرم، مثل سوپ، قهوه و چای، به ما می‌بخشند، شکی نیست. اما بعضی غذا‌ها و نوشیدنی‌های سرد هم می‌توانند باعث بالا رفتن دمای بدن شوند. مثلاً بستنی یک خوراکی خوشمزه است که در ماه‌های سرد سال ممکن است بعد از خوردنش ابتدا احساس سرما، اما اندکی بعد، احساس گرما کنید.

علتش چربی و پروتئین زیاد آن است که باعث می‌شود هنگام هضم بستنی بدن گرم شود. به علاوه، بدن برای هضم چربی، انرژی بسیار بیشتری مصرف می‌کند، تلاشی که دمای بدن را بالا می‌برد و باعث می‌شود بیشتر احساس گرما کنید.

۷- غذای گرم سلامت روده‌ها را بهبود می‌بخشد

پخت غذا با دمای بالاتر از ۶۵ درجه سانتیگراد، زنده ماندن و آسیب زدن به شما را برای هر نوع میکرو ارگانیسمی بسیار دشوار می‌کند. این مسأله در مورد آبی که از کیفیت آن مطمئن نیستید هم صدق می‌کند. از سویی دیگر، نوشیدنی‌های گازدار سرد مثل نوشابه، می‌توانند معده را اذیت کنند و حتی باعث حالت تهوع شوند. غذای سرد می‌تواند باعث تشکیل گاز در روده‌ها هم شود، امری که می‌تواند منجر به نفخ گردد.

برچسب ها: غذا، غذای سرد تعداد بازديد: 180 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز