مزاج گرم و خشک یا صفراوی
این افراد نباید غذاهای گرم و خشک بخورند. آن ها باید میوه هایی مثل سیب، موز، بالنگ، کشمش یا ریشه هایی مانند ترب، زردک، سیب زمینی، هویج و شلغم مصرف کنند. از حبوبات میتوانند لوبیا و از گوشت ها هم گوشت بره و بوقلمون استفاده کنند. اگر این توصیه ها را به کار ببرند بیماری ها در آن ها کم می شود.
خاکشیر با آب داغ برای افرادی که صفراوی و سودایی هستند توصیه می شود چون این افراد مزاج شان خشک است و باید در برنامه غذایی شان مصرف غذاهای ملین را در نظر بگیرند.
مزاج گرم و تر یا دموی
افراد با مزاج گرم و تر دارای حجم خون بالایی هستند، اشتهای زیاد، نبض قوی و خواب خوبی دارند. این افراد تحمل گرمای زیاد و سرمای زیاد را ندارند. هم به شیرینی و هم به ترشی علاقه دارند.
خاکشیر، تخم ریحان، سوپ یا آش جو، نان جو، برگ زردآلو، هلو و انجیر برای آنها مفید است .
مزاج سرد و تر یا بلغمی
اغلب چاق و پرچربی هستند. پوست سفید و موهای کم پشت دارند. تشنه نمی شوند و دهان مرطوبی دارند. خواب زیادی دارند. تمایل به مصرف گرمی ها مثل شیرینی و ادویه دارند.
خرمای خشک، انبه، سیب، به، توت، انجیر، انگور، کشمش، هویج، کرفس، زنجبیل، دارچین و زیره به آن ها کمک میکند.
مزاج سرد و خشک یا سوداوی
اغلب ضعیف هستند و کمبود انرژی در آن ها شایع است، در هوای سرد به راحتی گرم نمی شوند، میل زیادی به خواب دارند برای این افراد مصرف گوشت گوسفند، خروس و شتر، نمک دریا، نبات سفید، نعناع و روغن کنجد، کلم، جوانه گندم، ماش، پسته، بادام، گردو و چای دارچین توصیه می شود.
نکات کلی که باید در فصل پاییز رعایت کنید
زیاد ورزش کنید.
خود را بپوشانید.
به اندازه بخوابید. افرادی که در این فصل خواب زیادی باید داشته باشند سرد مزاج هستند و بنابراین باید در این فصل خوابشان را زیاد کنند.
در پاییز آب کمتری بنوشید و اگر خواستید آب بخورید حتما بگذارید آب با دمای محیط عادت کند و بعد آن را بنوشید. در این فصل آب سرد ننوشید.
اگر خواستید گوشت بخورید حتما با ادویه های گرم میل کنید زیرا گوشت مزاج سرد دارد.
بیشتر بخوانید:
خصوصیات انواع مزاج
ویژگی های افراد دارای مزاج گرم و تر
ویژگی های افراد دارای مزاج گرم و خشک
ویژگی های افراد با مزاج سرد و تر
ویژگی های افراد دارای مزاج سرد و خشک