دکتر لادن گیاهی - متخصص تغذیه ؛ عضو هیئت علمی پژوهشگاه ابنسینا
تحریریه زندگی آنلاین : چه مقدار مصرف كنیم؟
6 عدد زردآلوی نیمه خشك متوسط حدود 13 درصد آهن مورد نیاز توصیه شده روزانه زنان را تامین میكند. مصرف منظم زرد آلو میتواند در كاهش ابتلا به كم خونی ناشی از فقر آهن مؤثر باشد.
انتخاب و نگهداری
از مصرف زردآلـو و قیسیهای براق خودداری کنید زیرا از سولفور دی اكسید برای نگهداری آنها استفاده شده است. زردآلو در پاکتهای كاغذی و دمای اتاق رسیده میشود. زرد آلو را میتوان در کیسههای پلاستیكی به مدت چند روز در یخچال نگهداری كرد.
بیشتربخوانید:
ارزش غذایی زردآلو
طرز تهیه و مصرف
زردآلو را میتوان به صورت میوه تازه، خشك و در انواع شربت تارت و مربا مصرف نمود.
زردآلوی تازه یا قیسی؟
هم زردآلوی تازه و هم قیسی شیرین و مغذی هستند. زردآلوهای تازه تیره رنگ، حاوی آنتیاكسیدان بتاكاروتن هستند و قیسی نیز به عنوان یك منبع تقریباً غنی پتاسیم است.
ویژگیهای شفابخشی
مصارفسنتی
در طب سنتی چینی زردآلو به جهت دارا بودن مس مورد توجه قرار گرفت. امروزه در چین برای درمان کم خونی از زردآلو استفاده میكنند؛ و از آنجا که معتقدند این میوه باعث افزایش سطح مایعات یین "yin" در بدن میشود از آن برای درمان خشكی ریه، آسم، و رفع تشنگی و خشكی گلو استفاده میکنند.
سرطان معده و ریه
زردآلو منبع مفید بتاكاروتن است. انجمن جهانی تحقیقات سرطان در سال 1998پس از مطالعه بر روی ارتباط بین بتاكاروتن و سرطان معده اعلام كرد كه دریافت كاروتنوئید بالا احتمالاً میتواند به كاهش خطر سرطان معده كمك میكند. این خاصیت محافظتی احتمالا مربوط به توانایی بتاكاروتن در دفع مواد سرطانزا از بدن است.
همچنین در گزارش سال 1998 این انجمن ذكر شده كه احتمالاً كاروتن، افراد سیگاری و غیر سیگاری را در برابر سرطان ریه محافظت میكند. گنجاندن زردآلو در برنامه غذایی روزانه به افزایش دریافت كاروتن كمك میكند.
بیشتربخوانید:
گیاه شناسی زردآلو
فشار خون بالا
قیسی منبع غنی از پتاسیم است كه در هر 100 گرم آن، 4/1 گرم پتاسیم وجود دارد. مشاهده شده است گنجاندن 5/2 تا 9/3 گرم پتاسیم در رژیم غذایی روزانه به كاهش فشار خون در افراد سالم و مبتلایان به فشار خون بالا كمك میكند.
افسردگی در سالمندان
پوره زردآلو میان وعده بسیار عالی برای سالمندانی است كه از افسردگی و اختلال حواس ناشی از كمبود پتاسیم رنج میبرند.
شبكوری
كمبود مواد غذایی غنی از كاروتن، پیشساز ویتامین A، در رژیم غذایی میتواند به اختلال در تطابق دید در تاریکی خصوصاً در سالمندان كه كمتر از میوهها و سبزیهای تازه استفاده میكنند، منجر شود. از آنجا كه زردآلو از منابع خوب كاروتن است میتواند در پیشگیری از شب كوری مؤثر باشد.
تخلیه ذخایر انرژی سلولهای عضلانی
از آنجا كه زردآلوی تازه به آهستگی هضم میشود و قند خون را بتدریج افزایش میدهد بنابراین مصرف منظم آن برای ورزشكاران، چند ساعت قبل از شروع تمرینات و در فواصل تمرین برای جبران انرژی عضلانی از دست رفته بسیار مناسب است.
مشكل اضافه وزن
زردآلوی تازه طعم شیرینی دارد ولی مقدار انرژی آن نسبتاً پایین است. بعلاوه زردآلو حاوی مقداری فیبر است و بتدریج قند خود را در خون آزاد میکند. بنابراین میتوان دریافت که چرا زردآلو یك میان وعده بسیار عالی و كمكالری برای رژیمهای كاهش وزن است.
توجه!
از خوردن هسته زردآلو خودداری كنید، زیرا هسته زردآلو حاوی مادهای به نام آمیگدالین است كه این ماده در بدن تولید سیانید میكند. باقی ماندن سیانید در بدن ممكن است به اختلالات تنفسی، فلج و یا حتی مرگ بینجامد.