تحریریه زندگی آنلاین : به گزارش خبرنگار مهر به نقل از تایلند مدیکال نیوز، نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد مولکولهای موجود در کفیر، با مسدود کردن ارتباط بین سلولها، توانایی مبارزه با باکتریهای بیماریزا را دارند.
این گزارش همچنین نویدبخش مبارزه با باکتریهای مقاوم در برابر آنتیبیوتیک است و به جلوگیری از بروز توفان سیتوکینی که توسط کروناویروس اتفاق میافتد، کمک میکند.
کفیر نوشیدنی لبنی پروبیوتیکی تخمیر شده است که از طریق ریختن دانههای کفیر حاوی مخمر و باکتری اسیدلاکتیک در شیر گاو یا بز تولید میشود. پروبیوتیکها به عملکردهای ایمنی بدن کمک میکنند، بر توازن جمعیت میکروبی در سیستم گوارش تأثیر میگذارند و به طور بالقوه از بدن در برابر عفونتهای باکتریایی محافظت میکنند. به گفته محققان، خواص سالم پروبیوتیکها در ماست به طور گستردهای شناخته شده است و یافتهها نشان میدهند که آنها چقدر میتوانند داروهای مؤثری باشند.
بیشتربخوانید:
تیم تحقیق نشان داد که مولکولهای ترشح شده از کفیر قادر به کاهش قابل توجه شدت ویروس وبا میباشند. اثر ضدباکتریایی مبتنی بر اختلال در ارتباط بین سلولهای باکتریایی بود که یک رویکرد امیدوارکننده در مقابله با باکتریهای مقاوم به آنتیبیوتیک است.
نکته جالب توجه این است که در مطالعه پیگیری، دانشمندان مشاهده کردند که مولکولهای جدا شده دارای ویژگیهای ضدالتهابی چشمگیری در شرایط مختلف پاتولوژیکی و مدلهای بیماری هستند. به عنوان مثال، نتایج تجربی نشان داد که این مولکولها به طور مؤثری موشهای مبتلا به یک توفان سیتوکینی کُشنده را بهبود میبخشند؛ توفان سیتوکینی، پاسخ ایمنی شدید و یکی از دلایل اصلی مرگ در بیماران کرونایی است. محققان بر انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه تاکید دارند.
بیشتربخوانید:
کفیر، بانک پروبیوتیک ها