زهرا قنبری - کارشناس ارشد علوم تغذیه
تحریریه زندگی آنلاین : خیر، یک لیوان شیر تقریباً 300 میلیگرم کلسیم و 90 گرم اسفناج، 122 میلیگرم کلسیم دارد، پس با مقایسه همین مقادیر میتوان متوجه شد که میزان کلسیم شیر بالاتر است، از طرف دیگر اگرچه اسفناج نیز به نظر کلسیم خوبی دارد، اما به سبب داشتن اگزالات زیستدسترسی خوبی برای کلسیم آن وجود ندارد. در لوله گوارش ترکیب اگزالات و کلسیم، کلسیم را نامحلول میسازد که در نتیجه جذب آن دچار اختلال میشود. بهتر است بدانید که فقط 5 درصد کلسیم اسفناج جذب میشود، بنابراین به هیچ وجه نمیتوان اسفناج را به عنوان منبع کلسیم در نظر داشت.