زنان باردار باید بیشتر از قبل به تغذیه مفید و سالم اهمیت بدهند. صرفا نه اینکه بیشتر غذا بخورند بلکه غذاهای مفید بخورند و چیزهایی که برایشان مضر است را نخورند.مادران باردار در این دوران باید از مصرف برخی موادغذایی اجتناب کنند، زیرا خطر سقط جنین و زایمان زودرس در کمین آنها خواهد بود.حوزه کلینیک در نظر دارد مهمترین مسائل بهداشتی، درمانی و مهارت زندگی که خانمها باید بدانند، در اختیار آنها قرار دهد.در این مطلب می توانید با مواد غذایی ممنوعه برای زنان باردار که خطرات بسیاری برای جنین به دنبال دارد آشنا شوید.
شیری که برای مادران باردار ممنوع است
شیر غیر پاستوریزه برای خانم های باردار خطرناک است زیرا احتمال آلودگی شیر به میکروبی به نام لیستریا که یکی از مهمترین عوامل سقط جنین است، برای آنها وجود دارد ، این باکتری با عبور از جفت خون مادر را مسموم کرده و باعث عفونت میشود از این رو جان فرزند درون شکم مادر را تهدید کند.
میوه ای که موجب سقط جنین می شود
میوه آناناس و آب آن یکی از موادغذایی و نوشیدنیهایی است که خطرزایمان زودرس و سقط جنین را به دنبال دارد، حتی برخی پزشکان و متخصصان طب سنتی برای زایمان زودرس آناناس را توصیه می کنند.
این میوه خوشمزه حادوی ماده ای به نام برملائین است که موجب نرم شدن دهانه رحم شده و بر اثر تولید یک ماده خاص موجب سقط جنین می شود، از این رو مصرف آن در سه ماه اول بارداری بسیار خطرناک و ممنوع است.
خانم های باردار دور این گیاهان دارویی را خط بکشند
بر اساس نظر متخصصان مصرف برخی گیاهان دارویی در طول بارداری موجب سقط جنین و زایمان زودرس می شود؛ دارچین مادهای طبیعی است که مصرف آن در دوران بارداری ممنوع اعلام شده است، خانم های باردار حتی به میزان کم نیز نباید از این ادویه پرطرفدار استفاده کنند.
گلپر نیز یکی دیگر از موادغذایی است که مصرف آن در دوران بارداری به ویژه در سه ماهه اول ممنوع است، خانم های باردار نباید بیش از ۲ گرم از این گیاه را در روز مصرف کنند.
مصرف گیاهان دارویی چون پونه و بابونه نیز خطر سقط جنین را به دنبال دارد و از این رو مصرف آن برای خانمهای باردار ممنوع است.
این خوراکی های ترش مزه برای مادران باردار ممنوع
در دوران بارداری غوره و زرشک نیز باید با احتیاط مصرف شود، متاسفانه برخی زنان باردار به دلیل علاقه به طعم ترش مدام از این موادغذایی یا آب آنها استفاده می کنند اما این کار خطر سقط جنین را به دنبال دارد.کرفس و گشنیز نیز در دوران بارداری ممنوع است و خانم های حامله باید دور این موادغذایی در رژیم غذایی خود را خط بکشند.
خطرات هولناک الکل برای جنین
مصرف الکل در دوران بارداری خطرات هولناکی به همراه دارد و از رشد جسمی و ذهنی جنین جلوگیری می کند و عامل نارسایی جنین و مشکلات روحی کودک می شود.
آیا میدانید از چه موادغذایی باید دوری کنید؟ توصیههای اینچنینی هر سال تغییر میکنند و خیلی از چیزهایی که خوردن آنها قبلاً برای خانمهای باردار اشکالی نداشت الان در لیست مواد غذایی ممنوعه برای آنها قرار گرفته است.
در اینجا عنوان میکنیم که در ۹ ماهه دوران بارداری از مصرف چه موادغذایی اجتناب کنید.
کافئین در بارداری
سالهای زیادی است که گفته میشود مصرف مقدار زیاد کافئین در روز (چه از طریق قهوه، چای، نوشابه، شکلات یا نوشابههای انرژیزا) در طول دوران بارداری با خطر سقطجنین همراه است و تحقیقی که در سال ۲۰۰۸ انجام گرفت، آن را تایید میکند. در این تحقیق مشخص شد، زنانی که ۲۰۰ میلیگرم یا بیشتر در روز کافئین مصرف کردند (به اندازه ۲ فنجان یا بیشتر قهوه یا ۵ قوطی نوشابه) تا دو برابر بیشتر از زنانی که اصلاً کافئین مصرف ننمودند، دچار سقط جنین شدند. خیلی خوب است که در این دوران از نوشیدنیهای بدون کافئین استفاده کنید، بهویژه در سه ماهه اول بارداری که خطر سقط جنین بیشتر است.
پنیر نرم در بارداری
بهتر است از مصرف پنیرهایی مثل پنیر فتا، پنیر بز و سایر پنیرهای نرم خودداری کنید. اما چرا؟ چون ممکن است پاستوریزه نباشند و آلوده به لیستریا باشند، باکتری که میتواند موجب مسمومیت غذایی شود. این پنیرهای نرم به این علت خطرناک هستند که مثل پنیرهای چدار و پارمزان با فراوری باکتریهایشان به طور طبیعی کشته نشده است و چون زنان باردار سیستم ایمنی ضعیفی دارند، بیشتر در معرض بیماریهای مربوط به مواد غذایی قرار دارند که اگر در سه ماهه اول بارداری اتفاق بیفتد ممکن است موجب سقط جنین یا زایمان زودرس شود.
گوشت در بارداری
موقع خرید گوشت باید خیلی دقت کنید. محصولات فریز شده و منجمد ممکن است آلوده به لیستریا باشند. به همین دلیل، گوشتها را در آب جوش انداخته و بجوشانید تا باکتریهای آن کشته شود و موقع پخت حتماً انواع گوشت را کامل بپزید.
این گوشتها ممکن است آلوده به توکسوپلاسموز باشند که انگلی است که موجب یک نوع عفونت میشود و با اینکه نادر است اما ممکن است موجب مرده به دنیا آمدن نوزاد یا یک مشکل حاد برای سلامتی شود.
ماهی در بارداری
احتمالاً می دانید که جیوه که در بسیاری از ماهیها وجود دارد برای بچه خطرناک است. جیوه یک سم عصبی است که رشد مغز جنین را مختل میکند. زمانیکه جیوه از آلودگی وارد آب دریا میشود، زنجیره غذایی خود را از گیاهان، به ماهیهای کوچک و بعد به ماهیهای بزرگ طی میکند و آنها را آلوده میسازد. ماهیهایی که بیشتری مقدار جیوه را دارند باید در لیست غذاهای ممنوعه شما قرار گیرند، ماهیهایی مثل: کوسه، شمشیرماهی، ماهی تن آلباکور و شاهماهی، خالمخالی. اما همه انواع ماهیهای تن بد نیستند.
تخممرغ در بارداری
هیچکس نمیگوید تخممرغ که منبعی عالی از پروتئین و موادمغذی خوبی مثل کولین است، نخورید. اما تخممرغ هم در معرض آلودگی به سالمونلا قرار دارد که برای زنان باردار نسبت به بقیه خطرناکتر است. بنابراین دقت کنید که نکات ایمنی مربوط به آن را رعایت کنید: فقط تخممرغی را خریداری کنید که در یخچال گذاشته شده است و هر کدام که شکستگی یا ترک داشت را دور بیندازید. از خوردن تخممرغ عسلی خودداری کنید (بهتر است کاملاً آبپز شوند تا نیمرو)
بیشتر بخوانید: