Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 13 اردیبهشت 1403 - 05:36

3
اردیبهشت
كنترل پرفشاری خون حاملگی (2)

كنترل پرفشاری خون حاملگی (2)

پره‌اكلامپسی شدید، به مواردی اطلاق می‌شود كه فشار خون به بالاتر از 110/160 میلی‌متر جیوه رسیده و میزان پروتئین در ادرار 24 ساعته به 5 گرم برسد.

 

در پره اكلامپسی علاوه بر افزایش فشار خون (بالاتر از 90/140 میلی‌متر جیوه)، میزان پروتئین در ادرار 24 ساعته به 300 میلی‌گرم و بیشتر می‌رسد. پره‌اكلامپسی شدید، به مواردی اطلاق می‌شود كه فشار خون به بالاتر از 110/160 میلی‌متر جیوه رسیده و میزان پروتئین در ادرار 24 ساعته به 5 گرم برسد.

 پیشگیری از بروز پره اكلامپسی

جهت پیشگیری از بروز پره اكلامپسی، مراقبت مناسب پیش از تولد در سراسر دوران بارداری ضروری است. ضمنا لازم است خانم‌های باردار در طول دوران بارداری از سیگار، الكل یا داروهای روانگردان استفاده نكنند و بدون تجویز پزشك از هیچ دارویی حتی داروهای بدون نیاز به نسخه استفاده ننمایند.

رعایت یك رژیم غذایی متعادل و طبیعی و سرشار از میوه‌ها و سبزی‌ها و استفاده از مكمل‌های ویتامین و املاح در صورت تجویز پزشك می‌تواند در پیشگیری از بروز پرفشاری خون بارداری و پره اكلامپسی و نیز در كاهش علائم آن موثر باشد.

 چند درصد از بارداری‌ها؟

پره اكلامپسی در 5 درصد از كل بارداری‌ها اتفاق می‌افتد. 10 درصد از خانم‌هایی كه بارداری اول را تجربه می‌كنند و 25-20 درصد خانم‌هایی كه سابقه پرفشاری خون دارند، مبتلا به پره‌اكلامپسی (مسمومیت بارداری) می‌گردند. این مشكل با افزایش مرگ و میر جنین و مادر همراه می‌باشد. اگرچه علت دقیق پره اكلامپسی هنوز مشخص نیست، اما عملكرد ناقص جفت می‌تواند با بروز این مشكل در ارتباط باشد.

 عوامل خطر

از عوامل خطر پره‌ اكلامپسی می‌توان به سن بالاتر از 40 سال، نژاد سیاه، بیماری مزمن كلیوی، دیابت ملیتوس، سابقه خانوادگی پرفشاری خون در زمان بارداری، بارداری اول، حاملگی‌های چندقلو و ژنتیك اشاره نمود. از عوامل خطر وابسته به رژیم غذایی نیز می‌توان به دریافت زیاد انرژی، چاقی، دریافت بالای شكر و اسیدهای چرب چند غیراشباعی اشاره كرد.

چنانچه پره اكلامپسی كنترل نشود، می‌تواند با بدتر شدن علائم و اضافه‌شدن تشنج و اغما، به اكلامپسی بینجامد.

درمان های تغذیه ای

در درمان‌های تغذیه‌ای قدیمی، مصرف نمك به علت وجود ادم قطع می‌شد، اما باید توجه كرد كه قطع كامل نمك باعث ایجاد ورم به علت پس زدن آب می‌گردد، بنابراین در حال حاضر توصیه به محدود كردن مصرف نمك و نه قطع كامل آن می‌باشد. ضمنا به دلیل از دست‌دهی پروتئین، جایگزینی پروتئین از دست رفته از راه ادرار، ضروری به نظر می‌رسد، بنابراین مصرف 60 تا 70 گرم پروتئین در روز از پروتئین‌های با كیفیت بالا (تخم‌مرغ، مرغ، ماهی و گوشت قرمز)، توصیه می‌گردد.

همچنین استفاده از تخم‌مرغ حداقل 2 بار در هفته توصیه می‌شود، به جز برای كسانی كه پره‌ اكلامپسی شدید دارند. خودداری از مصرف الكل و كافئین و نوشیدن روزانه 6 تا 8 لیوان آب نیز از توصیه‌های تغذیه‌ای در این مشكل می‌باشد.

 توصیه‌های دیگر

علاوه بر یك رژیم غذایی كافی و متعادل، نداشتن استرس روحی و روانی نیز در كنترل پره‌ اكلامپسی حائز اهمیت است. داشتن محیطی آرام و بدون عوامل محرك برای خانم‌های باردار به خصوص مبتلایان به پره‌ اكلامپسی ضروری به نظر می‌رسد، زیرا هرگونه عامل تحریك‌كننده، محرك سیستم اعصاب مركزی بوده و باعث تبدیل پره‌ اكلامپسی به اكلامپسی خواهد شد.

 

 

 

برای خواندن بخش اول- كنترل پرفشاری خون حاملگی - اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: پرفشار خونی بارداری، پیشگیری از بروز پره اكلامپسی، عوامل خطر فشار خون بالا، مسمومیت بارداری، حاملگی‌های چندقلو، عوارض پره اکلامپسی، پرفشاری مزمن تعداد بازديد: 577 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز