با شروع ماه مبارک رمضان عادتهای غذایی تغییر میکند. وعدههای سحری و افطاری چرب و شیرین و پرخوریهای بدون علم، وضعیت قرمزی را برای بدن به ویژه برای افراد چاق ایجاد میکند. حتی اگر تناسب اندام داشته باشید باز هم باید نکات لازم برای رژیم لاغری در ماه رمضان را بدانید و در انتهای ماه به جای مشکلات گوارشی و چاقی تناسب اندام را در کنار معنویت تقویت کنید.
در این مطلب در خصوص رژیم لاغری در ماه رمضان، تغییرات فیزیولوژیکی و شیوه زندگی در ماه رمضان موارد مهمی را برای شما بیان کرده است.
۱- ارجحیت عبادت به پخت و پز و غذا خوردن
بسیاری از مردم در ماه رمضان، بهترین وعدههای غذایی را برای افطار و شام آماده میکنند چرا که در کل روز نباید غذا بخورند و میخواهند این کم خوری را در طول شب جبران کنند، شما باید از این کار اجتناب کنید. سعی کنید به جای آماده کردن بهترین غذاها در زمان روزه داری، به فکر عبادت، خواندن قرآن و ارتباط با خدا باشید و روح را تغذیه کنید و باور داشته باشید که با کم غذا خوردن یا خوردن غذاهای ساده و ساده زیستی به تزکیه روح هم کمک میکنید.
۲- اهمیت غذا خوردن صحیح
در طول ماه رمضان برنامه ریزی داشته باشید و سعی کنید در طول سحر و افطار غذاهای سنگین مصرف نکنید. از غذاهای مغزی با حجم کم استفاده کنید. با تغییر روش زندگی و عادتهای غذا خوردن، نباید رژیم غذایی را کنار بگذارید.
مهمترین نکته برای رژیم غذایی در ماه رمضان رسیدن به این باور است که از خوردن غذاهای چرب، شور و شیرین باید دوری کنید. در واقع غذاهای چرب و سنگین باعث کسالت و خستگی مداوم شما در طول روز و موقع عبادت میشود.
۳- ارتباط بین روزه و لاغری
رمضان شروع یک سفر عالی برای تناسب اندام و لاغری است. روزه داری به شما کمک میکند تا با استراحت دادن به دستگاه گوارش در طول روز، بدن را به سوی استفاده از سلولهای چربی سوق دهید. روزه داری باعث میشود بدن سلولهای چربی را به صورت موثرتری بسوزاند.
روزه داری به شما کمک میکند تا تحمل و اعتماد به نفس خود را بالا ببرید و اشتهای خود را کنترل کنید. صبر و اراده از اساسیترین اصول برای رعایت رژیم لاغری در ماه رمضان است. بدین ترتیب میآموزید چگونه با وسوسه پر خوری مقابله کنید و برای ۱۱ ماه دیگر سال با رعایت رژیم لاغری آماده شوید. به طور کلی روزه گرفتن بدن را برای پیدا کردن یک الگوی صحیح مصرف غذا، سبک زندگی سالم و تقویت ارده یاری میکند.
نکته ویژه: روزه داری متناوب اجازه میدهد که بدن به جای شکر از چربی به عنوان منبع اولیه انرژی استفاده کند. امروزه حتی بسیاری از ورزشکاران از روزه به عنوان وسیلهای برای کاهش درصد چربی بدن برای مسابقات استفاده میکنند.
۴- درک تفاوت روزه داری و گرسنگی
مارتین برهان، مشاور و متخصص تغذیه، در مقاله خود در مورد روزه و اسطورههایش چنین بیان کرد: "گرسنگی به معنای گرسنگی است. روزه داری به این معنا نیست که برای ۱۶ ساعت یا حتی برای سه روز غذا نخورید. روزه داری با تغییر سبک و ساعتهای غذا خوردن باعث ایجاد «حالت گرسنگی» در بدن و به نوعی شوک بدن برای از بین بردن چربیها میشود."
روزه میتواند هضم غذا را تنظیم و عملکرد کلیه و روده را تقویت کند، بنابراین عملکرد متابولیک شما بهبود مییابد و به بدن در دفع سموم کمک خواهد کرد.
۵- رژیم لاغری در ماه رمضان با تغذیه مناسب برای سحر و افطار
قدم اول: در ماه رمضان قرار نیست پرخوری کنید و چاق شوید، نباید خود را گول بزنید که به این دلیل که زمان زیادی غذا نخوردید، باید در وعده افطار جبران کنید.
قدم دوم: هرگز و به هیچ عنوان وعده سحری را حذف نکنید. بدون سحری حتما در آخر ماه رمضان با افزایش شدید وزن یا از دست دادن سلامت معده و بدن مواجه خواهید شد.
قدم سوم: هر آنچه برای وعده نهار میل میکردید را در وعده سحری استفاده کنید و هرگز غذاهای چرب و شیرین نخورید. خوردن نوشیدنیهای گاز دار حتی یک جرعه در وعده سحری ممنوع است.
قدم چهارم: در وعدهی سحر حتما میوه و سبزیجات بخورید. با این کار به حفظ ویتامین بدن و رفع تشنگی در طول روز کمک میکنید. از حبوبات به وفور استفاده کنید. گوشت را کم مصرف کنید.
قدم پنجم: بعد سحر سریع سمت رختخواب نروید. کمی مشغول شوید یا مطالعه و عبادت کنید. این موضوع اهمیت بسیار زیادی دارد.
قدم ششم: در طول روز ورزشهای سنگین که باعث تشنگی میشود ممنوع است. پیاده روی و ورزشهای کششی مناسب این ماه هستند و برای بدن فوق العاده میباشند. به علاوه توجه داشته باشید که ورزش نکردن و تنبلی نیز ممنوع است. همچنین در طول روز سرگرم باشید و کل روز را نخوابید.
قدم هفتم: برای زمان افطار، خوردن را با آب یا شیر ولرم شروع کنید و بعد مثل صبحانه نون و پنیر و گردو، خرما، عسل و غیره بخورید و بعد از آن غذاهای ساده گرم مثل آش و سوپ میل کنید.
قدم هشتم: بین افطار و شام یک الی دو ساعت فاصله داشته باشید. برای شام هم غذاهای چرب ممنوع است و نکتهای که بسیار اهمیت دارد این است که باید خیلی آهستهتر از همیشه غذا بخورید. پیشنهاد میشود با چنگال غذا بخورید و غذا را زیاد بجوید.
قدم نهم: بین افطار و شام حتما آب بخورید، ولی در خوردن آب هم زیاده روی نکنید. نوشیدن دو الی سه لیوان آب بین افطار و شام کافیست. آب مورد نیاز بدن را یک ساعت بعد از خوردن شام تامین کنید.
قدم دهم: یک ساعت بعد شام حتما میوه بخورید. خوردن تنقلات شیرین ممنوع است. زولبیا، بامیه و حلوا در هفته یک الی دو بار به مقدار بسیار کم مجاز است.
قدم آخر: مواد غذایی مفیدی که پیشنهاد میشود حتما در وعدههای غذایی از آنها بهره ببرید عبارتند از:
*آب گوجه فرنگی
*سبوس برنج
*میوههایی مثل خیار و هندوانه
*شربت خاکشیر و تخم شربتی بدون شکر
*سوپ جو و سوپ شیر
*درست کردن غذاهای متنوع با سبزیجات
منبع : ستاره