دکتر لادن گیاهی، متخصص تغذیه
اگزما و تغذیه
اگزما بيماري التهابي پوست است كه حدود 10 درصدكودكان جوامع توسعه يافته به آن مبتلا هستند. معمولا در گونهها، پوست سر، آرنج، پشت زانو، گردن و دستها ديده ميشود.
اگزما شديد در كودكان ميتواند تا بزرگسالي ادامه يابد. اگزما معمولاً در افرادي كه آسم و تب يونجه دارند ديده ميشود.
علائم
در بيشتر افراد خارش مزمن علامت اصلي اين عارضه است كه باعث آسيب و تحريك پوست و گاه، خونريزي و عفونت ميشود.
درمانهاي رايج
از كرمهاي مرطوبكننده و استروئيدي ضعيف براي كاهش التهاب استفاده ميشود. در موارد عفونت از كرمهاي ضدعفونيكننده يا آنتيبيوتيكها استفاده ميشود.
مواد غذايي مفيد برای اگزما
رژيمهاي حذفي خاصي تحت نظر پزشك و متخصص رژيمدرماني براي 6 هفته بايد دنبال شود. و در هر زمان يك نوع غذا به رژيم اضافه ميشود. در زمان استفاده از رژيم حذفي استفاده از فرآوردههاي لبني و گندم ممنوع است.
پروتئین و اگزما
گوشت گوسفند، بوقلمون منابع پروتئين هستند كه خاصيت آلرژيزايي پاييني دارند بنابراين مصرف منظم آنها توصيه ميشود.
کربوهیدرات و اگزما
برنج- غلات صبحانه بر پايه برنج- سيبزميني منابع كربوهيدراتي مفيد هستند.
سبزیجات و اگزما
هويج، گلكلم، بروكلي، بروكسل، كرفس، كاهو و آب سيب مناسب هستند.
مواد غذايي كه بايد در اگزما پرهيز شوند
تخممرغ، شير، پنير و ساير فرآوردههاي لبني باعث تشديدعلائم اگزما مي شود. اين مواد غذايي ممكن است حاوي شير خشك، كازئينات، لاكتالبومين، آب پنير و لاكتوز باشند.
ساير اقدامات
مكمل روغن گل مغربي به بهبود علائم در كودكان و بزرگسالان كمك ميكند.
ملحفه، لباسهاي نخي، استفاده شود و از شويندههاي بيولوژيك استفاده نشود.
ويروس تبخال يا زخم سرد معمولاً در نواحي اطراف لب پاييني يا اندام تناسلي درد، عفونت و تاول ايجاد ميكند. كنترل ويروس تبخال دشوار است و ميتواند ماهها و يا سالها در پايانه اعصاب زندگي كند و به صورت ناگهاني بروز نمايد.