شربت خارمریم(خارمریم+کاسنی+شاتره+عسل) حاوی ویتامین هایA، B، C، E، K ، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، اسیدفولیک، منیزیم، منگنز، آهن، پروتئین، کلسیم، روی (زینک)، قند گلوکز، ساکاروز و فراکتوز و فلاونوئید ها از قبیل سیلی مارین، سیلیبین، سیلی دیانین، گلوتاتیون و غیره است.
برای بررسی خواص شربت خار مریم و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می خوانید.
مهمترین خواص شربت خارمریم
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهمترین خواص شربت خارمریم گفت: شربت خارمریم تاثیر چشمگیری در رفع مشکلات کبدی از جمله کبد چرب، دفع سنگ کلیه و کبد و بیماریهای پوستی از قبیل خارش، اگزما و پسوریازیس دارد.
عظمایی بیان کرد: شربت خارمریم به علت داشتن ویتامین های A، E، C و فلاونوئیدها خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از آن در برابر انواع بیماریها مخصوصا سرطانها میشود.
وی افزود: این شربت باعث رفع اختلالات کبدی، کلیوی و سندروم روده تحریک پذیر میشود. همچنینی سیلی مارین موجود در این شربت موجب خنثی شدن اثر الکل، کربن و سم آمینیا، تتراکلراید و غیره می شود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: سم زدایی از کبد، تاثیر چشمگیر در درمان دیابت، بهبود سلامت قلب و عروق، کاهش وزن و تناسب اندام از دیگر خواص این شربت است.
عظمایی گفت: این شربت به علت دارا بودن کلسیم، منیزیم، منگنز و ویتامین D، موجب تقویت و استحکام استخوان و دندان شده و از بروز پوکی استخوان و آرتروز جلوگیری می کند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: شربت خارمریم دارای ویتامینهای A، B،C، E و املاح معدنی است، بنابراین پوست و مو را تقویت کرده و باعث طراوت و جوان سازی آن میشود. همچنین از بروز چین و چروک و پیری پوست جلوگیری میکند.
وی گفت: خواص دیگر این شربت شامل بهبود کارکرد دستگاه گوارش، تقویت بینایی و بهبود عملکرد مغز بوده که برای بیماران مبتلا به MS، آلزایمر و پارکینسون مفید است.
عظمایی گفت: گلوتاتیون موجود در این شربت خاصیت نیروبخشی داشته و از بروز ضعف جلوگیری میکند.
منع مصرف شربت خارمریم
عظمایی افزود: مصرف این شربت برای زنان باردار ممنوع است.
مواد لازم شربت خارمریم (2لیتر)
-عرق خارمریم یک لیتر
-عرق کاسنی نیم لیتر
-عرق شاتره نیم لیتر
-گیاه خشک خارمریم 100 گرم
-عسل نیم کیلو
طرز تهیه شربت خارمریم
-عرقیجات را با هم ترکیب کرده و گیاه خارمریم نیم کوب شده را به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم 4 تا5 ساعت بماند.
-سپس آن را 10 دقیقه با حرارت ملایم می جوشانیم .
-هنگامی که حرارت متعادل شد آن را صاف کرده و عسل را اضافه می کنیم.
شربت را هم زده تا قوام بیاید سپس در ظرف شیشه ای می ریزیم.
طرز تهیه یک لیوان شربت خارمریم
4 تا 5 قاشق غذاخوری از شربت را داخل لیوان ریخته و بقیه را آب جوشیده ولرم اضافه میکنیم.
شربت آماده میل کردن است.
نکته: در صورت استفاده از این شربت در فصل تابستان می توان چند قطره آب لیمو ترش به آن اضافه کرد.
منبع: خبرنگاران جوان