Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
یکشنبه 29 تیر 1404 - 03:10

8
بهمن
تشخیص آرتریت روماتویید (2)

تشخیص آرتریت روماتویید (2)

خصوصا در صورتی كه وجود تظاهرات بالینی مانند: خشكی صبحگاهی آرتریت، گرفتاری مفاصل و قرینه بودن حداقل به مدت شش هفته به طول كشیده باشد، تشخیص بیماری قطعی می‌شود.

 

به عنوان مثال: گرفتاری بورس‌های اطراف زانو، ایجاد بورس‌های پنجه غازی نموده و گاه به صورت كیست نمایان می‌شود.به طور كلی در جریان این بیماری انواع و اقسام بورس‌ها، تاندون‌ها و كپسول‌های اطراف مفصلی ممكن است درگیر شوند.

علایم چشمی: از تظاهرات خارج مفصلی بیماری آرتریت روماتویید، می‌توان به علائم چشمی اشاره كرد. این علایم به صورت: التهاب چشم، التهاب اسكلرای چشم، التهاب قدامی و خلفی چشم و التهاب قرنیه می‌توان نام برد. التهاب قرنیه به صورت اسكلریت، اپی اسكلریت و زخم قرینه بروز می‌كند، و گاه كوری ممكن است بروز كند كه این علایم خیلی نادر است.

درگیری ریوی: درگیری ریوی در جریان بیماری آرتریت روماتویید مشاهده می‌شود. این علامت به صورت وجود مایع در پرده جنب یا وجود ندول‌های روماتویید در پرده جنب كه گاه به صورت ندول‌های ریوی مشاهده شده كه گاه با متاستاز‌های ریوی اشتباه گرفته می‌شود.

درگیری قلب: گاه ندول‌های روماتوییدی در پرده قلب مشاهده می‌شوند.

درگیری عضلات: گاه در جریان بیماری آرتریت روماتویید، گرفتاری عضلات نیز مشاهده می‌شود.قابل ذكر است كه وجود علایم خارج مفصلی مذكور در جریان بیماری آرتریت روماتویید، شیوع كمتری دارند ولی ممكن است مشاهده شوند.

علایم آزمایشگاهی

این علایم در بیماری آرتریت روماتویید غیر اختصاصی نیستند، اولین علامت، به صورت فاكتور روماتویید «RA»، یا تست لاتكس، قابل تشخیص است.ارزش این فاكتور به عنوان كرایتریا بوده، یعنی مثبت بودن این فاكتور به معنای تشخیص بیماری آرتریت روماتویید نیست، با توجه به اینكه پنج درصد از مردم عادی، دارای فاكتور روماتویید مثبت هستند، كه با افزایش سن این رقم به 15 درصد افزایش می‌یابد، بنابراین بایستی توجه داشته باشید تنها با مثبت بودن «RAF» نمی‌توان به تشخیص بیماری رسید، ولی این فاكتور به عنوان یك عامل كرایتریا در جدول تشخیصی، اهمیت دارد، اما وجود یك فاكتور دیگر به نام «Anti ccp» كه پروتئینی جدید به نام (CiC trinateprd pr) است كه ارتباط نزدیك با آرتریت روماتویید دارد.

این فاكتور خیلی اختصاصی است كه در 95 درصد از افرادی كه «Anticcp» مثبت است، آرتریت روماتویید وجود دارد، این فاكتور به عنوان یك فاكتور پیش‌بینی كننده در بیماری آرتریت روماتویید محسوب می‌شود، البته در این زمینه مطالعات ادامه دارد ولی در حال حاضر این آزمایش قابل انجام است كه در صورت مثبت بودن این فاكتور با اطمینان بیشتری می‌توانیم به آرتریت روماتویید فكر كنیم.

تغییرات رادیوگرافیك

این تغییرات به صورت استئوپروز مجاور مفصلی مشاهده می‌شود، این علامت همراه با وجود ژئودهایی در مفاصل است كه به صورت تكه‌های Lucent در روی مفصل مشاهده می‌شود. كه با كاهش فضای مفصلی خصوصا در استخوان‌های مچ دست، مفاصل «PIP» و «MCP» در دست‌ها، تغییراتی قابل مشاهده است كه دیدن این تغییرات در تشخیص بیماری ارزشمند است:

تشخیص قطعی

با نگاهی مجدد به كرایتریاهای تشخیصی، وجود خشكی صبحگاهی به مدت حداقل یك ساعت، آرتریت در سه ناحیه مفصلی، یا بیشتر، آرتریت مفاصل دست، آرتریت قرنیه، ندول روماتویید، فاكتور روماتویید مثبت به تغییرات رادیوگرافیك تیپیك در مچ دست، می‌توان گفت در صورت وجود 4 فاكتور از 7 معیار مذكور، می‌توان به تشخیص قطعی آرتریت روماتویید رسید.

خصوصا در صورتی كه وجود تظاهرات بالینی مانند: خشكی صبحگاهی آرتریت، گرفتاری مفاصل و قرینه بودن حداقل به مدت شش هفته به طول كشیده باشد، تشخیص بیماری قطعی می‌شود.

 

 

براي خواندن بخش اول- تشخیص آرتریت روماتویید - اينجا كليك كنيد.

 

برچسب ها: علایم آزمایشگاهی آرتریت روماتویید، تغییرات رادیوگرافیك آرتريت روماتوييد، تشخیص قطعی آرتريت روماتوييد، گرفتاری مفاصل و قرینه، فاكتور روماتویید مثبت تعداد بازديد: 1071 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد اين مقاله چيست؟

فیلم روز
تصویر روز