افسانه اسفندیاری
مواد لازم برای 6-8 نفر
خرمای پوست گرفته و خردكرده 200 گرم
آب 250 میلیلیتر
كره 100 گرم
شكر 120 گرم
تخممرغ همزده 2 عدد
وانیلین 1 قاشق چایخوری
آرد 225 گرم
بیكینگپودر 1 قاشق چایخوری
مواد لازم برای تهیه سس
شكر قهوهای 180 گرم
خامه ساده 125 میلیلیتر
كره 100 گرم
روش تهیه
فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم كنید. قالب گرد 20 سانتیمتری را چرب كنید و كف آن را با كاغذ روغنی بپوشانید. آنگاه خرما و آب را در ظرفی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا خرما، نرم شود. سپس از روی حرارت بردارید و صبر كنید تا خنك شود.
حالا در ظرف دیگری كره و شكر را با همزن برقی بزنید تا به صورت كرم در آید و تخممرغها و وانیلین را بیفزائید و مخلوط كنید. اكنون آرد و بیكینگپودر را همراه با خرما به مایه بیفزائید و آن را در قالب بریزید و به مدت 50 دقیقه، در فر بپزید.
حال كیك را از فر در آورید و پس از 10 دقیقه، از قالب خارج كنید و روی پنجره سیمی قرار دهید. اینك آن را به اندازههای دلخواه ببرید و برای پذیرائی در ظرف زیبایی بچینید. آنگاه روی هر برش قدری سس بریزید و با بستنی و میوه تازه بیارائید.
روش تهیه سس
همه مواد را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا شكر حل شود. بعد از 2 دقیقه از روی حرارت بردارید.