Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 15:05

4
بهمن
آشپزی ویژه رژیم غذایی پرفیبر (2)

آشپزی ویژه رژیم غذایی پرفیبر (2)

گوجه فرنگی دارای ویتامین‌های A، B، C و K و مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر و آهن می‌باشد که در تقویت بدن نقش موثری ایفا می‌‌کند.

 

گوجه فرنگی موجود در این غذا نیز جزو گروه سبزیجات طبقه‌بندی می‌شود که فیبر بالایی دارد و به دلیل داشتن انرژی کم می‌توان از آن در رژیم‌های لاغری استفاده کرد. علاوه بر این گوجه فرنگی دارای ویتامین‌های A، B، C و K و مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر و آهن می‌باشد که در تقویت بدن نقش موثری ایفا می‌‌کند.

هویج موجود در این غذا نیز دارای فیبر بالایی است و در گروه سبزیجات قرار دارد. این سبزی اثر بسیار زیادی درکاهش کلسترول خون دارد و به دلیل نوع فیبر و نیاز به جویدن فراوان در افزایش احساس سیری بسیار مؤثر است. البته هویج مقدار زیادی نیز پیش ساز ویتامین A دارد که می‌تواند در کاهش عفونت و افزایش ایمنی بدن درکودکان بسیار مؤثر باشد.

تخم مرغ موجود در این غذا نیز به دلیل داشتن پروتئین مناسب و بالا می‌تواند سبب افزایش احساس سیری شود.
درمجموع این غذا به دلیل داشتن فیبر بسیار بالا و پروتئین مناسب (درصورتی که در مصرف روغن آن زیاده روی نشود) می‌تواند در کنار خواص فراوان فیبرها بر سلامتی، برای كاهش اشتها نیز بسیار موثر باشد.

مواد لازم  كوكوی عدس و لوبیا

برای 12 نفر

روغن زیتون                                  2 قاشق چایخوری              90 كیلوكالری

پیاز خردكرده                                 1 عدد                               25 كیلوكالری

سیر له كرده                                1 حبه                                4 كیلوكالری

كرفس خردكرده                            2 ساقه                              15 كیلوكالری

لوبیا قرمز پخته                            400 گرم                             410 كیلوكالری

عدس پخته                                400 گرم                             420 كیلوكالری

تخم‌مرغ                                     1 عدد                               100 كیلوكالری

هویج رنده كرده                           1 عدد                               30 كیلوكالری

فندق ریزخردكرده                         50 گرم                              320 كیلوكالری

پنیر گودای رنده‌كرده                     50 گرم                              180كیلوكالری

خرده نان سبوسدار                     50 گرم                              180 كیلوكالری

پوره گوجه‌فرنگی                         1 قاشق سوپخوری              5 كیلوكالری

سس گوجه‌فرنگی                      1 قاشق سوپخوری               10 كیلوكالری

پودر زیره و پودر تخم گشنیز            هر كدام 1 قاشق چایخوری     20 كیلوكالری

نمك و فلفل                              به میزان كم                       0 كیلوكالری

سالاد برای سرو                        به میزان لازم    

روش تهیه  كوكوی عدس و لوبیا

فر را از قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد یا 350 درجه‌‌ فارنهایت گرم كنید. قالب 900 گرمی لوف را كمی چرب نمایید. روغن را در قابلمه‌ای گرم كنید و پیاز، سیر و كرفس را بیفزایید و برای 5 دقیقه تفت دهید و مرتب هم بزنید. آنگاه از روی حرارت بردارید و بگذارید كمی خنك شود.

لوبیا و عدس را همراه با مخلوط پیاز و تخم‌مرغ در مخلوط‌كن بریزید و مخلوط كنید تا پوره شود. حالا مخلوط لوبیا و عدس را در ظرف بزرگی بریزید و بقیه مواد لازم را به آن بیفزایید و خوب هم بزنید. از مخلوط حاصل با قاشق در قالب چربكرده بریزید و در فر بگذارید و اجازه دهید برای یكساعت یا تا زمانی كه روی كوكو طلایی شود بپزد.

اكنون كوكو را از قالب خارج كنید، برش بزنید و به صورت گرم یا سرد همراه با سالاد سرو نمایید.

یادآوری: برای تهیه خرده‌نان، نان سبوسدار را درون ظرف نسوزی به طور یكنواخت پهن كنید. ظرف را بمدت تقریبی 5 دقیقه درون فر گرم قرار دهید تا برشته شود. پس از سرد شدن نان‌ها را درون دستگاه غذاساز بریزید و یك دقیقه دستگاه را روشن كنید تا نان‌ها به خرده نان تبدیل شوند.

 

 

براي خواندن بخش اول- آشپزی ویژه رژیم غذایی پرفیبر - اينجا كليك كنيد.

 

برچسب ها: مواد لازم كوكوی عدس و لوبیا، چه موادي فيبر بالا دارند، تاثير فيبر در رژيم غذايي، فيبر موجود در سبزيجات، روش تهيه كوكوي رژيمي تعداد بازديد: 883 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد اين مقاله چيست؟

فیلم روز
تصویر روز