حمل غذای گرم
در صورتی که میخواهید غذا را گرم حمل کنید، باید از ظروفی که عایق مناسب دارند و قادرند غذاها را در دمای بالای 60 درجه سانتیگراد نگهداری کنند، استفاده نمایید. استفاده از چند لایه آلومینیوم، روزنامه و حوله در بهتر گرم نگه داشتن غذا موثر است. این غذاها به محض رسیدن به مقصد باید مصرف شوند.
پس از كباب كردن
پس از کباب کردن گوشت و یا جوجه دقت نمایید تا غذای پخته شده داخل سینی غذای خام و کنار غذای خام نباشد. آب گوشت خام حاوی باکتریهای بیماریزا است که چنانچه به غذای پخته منتقل شود سبب بروز بیماری میشود. چنانچه قصد دارید غذای مورد نظر برای روز پیک نیک را قبلاً در منزل تهیه کنید بهتر است روز قبل اینکار را انجام دهید. چنانچه غذای مورد نظر چند روز قبل تهیه شود به مرور زمان کیفیت آن افت کرده و خطر فاسد شدن آن نیز افزایش مییابد، زیرا یخچال باکتریها را از بین نمیبرد و تنها سرعت رشد آنها را کند میکند.
بعد از پخت غذا آنرا در دمای آشپزخانه خنک نکنید، زیرا هرچه زمان لازم برای خنک شدن بیشتر شود، شانس رشد و تکثیر باکتریها نیز بیشتر میشود. غذای پخته شده را با کمک یخ سریع خنک نموده و در یخچال نگهداری کنید و برای حمل آن نیز از کلمن حاوی یخ استفاده کنید.
کلمنی که برای سرد نگه داشتن مواد غذایی استفاده میشود باید عایقبندی مناسب داشته باشد و به اندازه کافی حاوی یخ باشد تا بتواند مواد غذایی را در دمای زیر 4 درجه سانتیگراد نگه دارد. بهتر است مواد غذایی و ظروف حاوی یخ به گونهای چیده شوند که امکان جابجایی هوا در داخل کلمن وجود داشته باشد. گنجاندن نوشیدنیهای سرد و یا یخ زده لابلای ظروف غذا میتواند در بهتر خنک نگه داشتن غذاها موثر باشد. غذاهایی که اول مصرف میشوند باید روی کلمن قرار گیرند تا مدت زمانی که درِ کلمن برای برداشت مواد غذایی باز نگه داشته میشود به حداقل برسد.
پس از صرف غذا باقیمانده آن را فورا داخل کلمن حاوی یخ گذاشته و کلمن را زیر سایه و تا حد امکان در جای خنک بگذارید و از گذاشتن طولانیمدت غذا در فضای آزاد بپرهیزید.
با پیروی از روشهای صحیح نگهداری از مواد غذایی هنگام تهیه و حمل و نقل غذاها و اجتناب از مصرف غذاهای چرب که خطر فاسد شدن بیشتری دارند و از لحاظ اصول علم تغذیه مصرف زیاد آنها مورد تایید نمیباشد، میتوان از یک روز دلپذیر در دامان طبیعت لذت برد.