زمانی که در مورد ویتامین C فکر میکنید حتما اولین چیزی که به ذهنتان خطور میکند پرتقال است. اما مواد غذایی دیگری نیز میتوان پیدا کرد که سرشار از ویتامین C باشد. در این مقاله قصد داریم به معرفی این مواد بپردازیم.
۱.توت فرنگی
توت فرنگی حاوی ۸۵ میلی گرم از ویتامین C در هر پیمانه است. این ماده منگنز نیز دارد که به پایدار و ثابت بودن قند خون کمک میکند. فقط مطمئن شوید که توت فرنگی ارگانیک و طبیعی خریداری میکنید.
۲.آناناس
آناناس حاوی ۷۹ میلی گرم از ویتامین C در هر پیمانه است. بر خلاف سایر میوهها، آناناس حاوی مقادیر قابل توجهی از آنزیم بروملین است که به هضم پروتئین کمک میکند.
۳.کلم قمری
کلم قمری حاوی ۸۴ میلی گرم از ویتامین C در هر پیمانه است. این ماده همچنین دارای خواص ضد سرطانی است. شما میتوانید از کلم قمری در نودلها استفاده کنید یا از آن در تهیه آش استفاده کنید.
۴.انبه
انبه شیرین و آبدار حاوی ۱۲۲ میلی گرم از ویتامین C به ازای هر پیمانه است. این میوه همچنین منبع عالی از زیگزانتین است که یک آنتی اکسیدان قوی برای کمک به سلامت چشم است و آن را از اسیب اشعههای مضر نور خورشید حفظ میکند.
شما میتوانید از این میوه خوشمزه در اسموتیهای خود استفاده کنید.
۵.کلم بروکسل
کلم بروکسل حاوی ۷۵ میلی گرم از ویتامین C به همراه مواد مغذی مبارزه کننده با سرطان است.
۶.کیوی
تنها دو عدد از کیویهای خوشمزه حاوی ۱۲۸ میلی گرم از ویتامین C است. تحقیقات انجام شده نشان میدهد که کیوی به خواب مناسب و خوب کمک میکند و کیفیت آن را بهبود میبخشد.
این کار به خاطر سطح بالای سروتونین در این ماده است که نقش آغاز کنندگی خواب را دارد.
۷.پاپایا
همانند آناناس و انبه، پاپایا نیز دارای ویتامین C بالایی است. یک عدد پاپایای کوچک تقریبا ۹۵ میلی گرم ویتامین C دارد. این ماده همچنین حاوی آنزیم پاپائین است که به کاهش التهاب کمک میکند.
۸.فلفل دلمهای
همه فلفل دلمهایها حاوی مقادیر بالایی از ویتامین C هستند. مقدار ویتامین c در فلفل دلمهای سبز ۹۵ میلی گرم و در فلفل دلمهای زرد ۳۴۱ میلی گرم است. همچنین این ماده کالری بسیار کمی دارد.
۹.کلم بروکلی
یک پیمانه کلم بروکلی خام و خرد شده حاوی ۸۱ میلی گرم ویتامین C به همراه ویتامین K است که برای سلامت استخوانها و لخته شدن خون ضروری است.
منبع: مجله سلامت
عصر ایران