به گزارش خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ اخیراً در بسیاری از کشورها مصرف گوشت قرمز به خصوص ساندویچهای همبرگر افزایش یافته است. این در حالی است که گوشت قرمز خطر ابتلا به آلزایمر، سرطان و مشکلات قلبی عروقی را افزایش میدهد.
بنابر مطالعهای که در مجله پزشکی منتشر شد، مصرف زیاد گوشت قرمز علاوه بر افزایش سن بیولیژیکی بدن، خطر ابتلا به بیماریهای دوران پیری همچون آلزایمر و دمانس را افزایش میدهد.
سن بیولیژیکی بدن سنی است که خطر ابتلا به بیماریهای مرتبط با افزایش سن را افزایش میدهد. هنگام مصرف گوشت قرمز، سرم فسفات در بدن افزایش مییابد و سبب زیاد شدن سن بیولیژیکی بدن میشود.
علاوه بر این، مصرف گوشت قرمز بر DNA و طول تلومرها نیز اثر منفی میگذارد.
وجود مقادیر زیادی فسفات در بدن عملکرد کلیهها را تضعیف میکند و خطر ابتلا به بیماریهای کلیوی را به شدت افزایش میدهد. بهتر است مصرف میوه و سبزیجات را جایگزین گوشت قرمز کنید.
فسفات در بسیاری از مواد غذایی همچون پنیر، گوشت و غذاهای فرآوریشده وجود دارد و نوعی طعمدهنده است. وجود فسفات برای عملکرد مناسب سلولها لازم است اما مقدار زیاد آن در بدن خطرناک است.
منبع: Medical Daily
باشگاه خبرنگاران جوان