Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 02:54

1
اردیبهشت
وقتی غذاهای کنسروی خطرناک می‌شوند

وقتی غذاهای کنسروی خطرناک می‌شوند

باکتری‌ها معمولاً در کنسروها زنده نمی‌مانند اما اسپور "کلستریدیوم بوتولینوم" می‌تواند در دماهای بسیار زیاد نیز مقاوم بماند؛ در واقع "اسپور" حالت غیرفعال باکتری است که مقاوم به حرارت است و در شرایطی می‌تواند فعال شده و تولید توکسین کند.

سلامت نیوز: یک متخصص بیماری‌های عفونی گفت: مواد غذایی کنسروی حتما باید قبل از مصرف به مدت ۱۰ دقیقه جوشانده شود زیرا سم حاصل از باکتری موجود در این مواد، بسیار کشنده است. 

به گزارش سلامت نیوز به نقل از سینا، دکتر محمدرضا ناظر گفت: «بوتولیسم» یک بیماری فلج کننده جدی است که توسط سم حاصل از باکتری «کلستریدیوم بوتولینوم» ایجاد می‌شود، این باکتری در مواد غذایی حتی در خوراکی‌های کنسروی که به اندازه کافی حرارت ندیده‌اند و همچنین در خاک و رسوبات دریایی یافت می‌شود. 

این متخصص بیماری‌های عفونی افزود: به طور کلی باکتری‌ها معمولاً در کنسروها زنده نمی‌مانند اما اسپور "کلستریدیوم بوتولینوم" می‌تواند در دماهای بسیار زیاد نیز مقاوم بماند؛ در واقع "اسپور" حالت غیرفعال باکتری است که مقاوم به حرارت است و در شرایطی می‌تواند فعال شده و تولید توکسین کند. 

وی "توکسین کلستریدیوم بوتولینوم" را بسیار کشنده برشمرد و گفت: چند گرم از این توکسین می‌تواند جمعیت کثیری از مردم دنیا را از بین ببرد؛ اگر ماده غذایی کنسرو شده را حداقل به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانیم، توکسین خنثی می‌شود و باکتری که به حالت فعال باقی مانده نیز از بین می‌رود.

اما نکته‌ای وجود دارد و آن این است که اگر بعد از مصرف مقداری از غذا باقی بماند، اسپورهایی که هنوز فعال نشده‌اند همچنان باقی می‌مانند و بعد از استفاده مجدد امکان تولید باکتری وجود دارد، بنابراین باید دوباره غذا پخته و حرارت داده شده تا توکسین احتمالی کشته شود. 

این عضو بسیج جامعه پزشکی در پایان توصیه کرد: حتماً تمام غذاهای کنسرو شده حداقل به مدت ۱۰ دقیقه جوشانده شود حتی اگر تحت بهترین استانداردهای جهانی تولید شده باشد.

 

 

منبع: سلامت نیوز

 

برچسب ها: مسمومیت غذایی، بهداشت و تغذیه، خطرات غذای کنسروی، کلستریدیوم بوتولینوم، خوراکی های کنسروی، توکسین، غذای کنسرو شده تعداد بازديد: 758 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز