گشنیز گیاهی است با طعم معطر و شیرین که خواص درمانی مفیدی دارد و به همین خاطر مصرف چند برگ از آن به همراه وعدههای غذایی روزانه توصیه میشود.
به گزارش سرویس «سلامت» ایسنا، گشنیز گیاهی است علفی و یک ساله به رنگ سبز که ارتفاع آن تا 80 سانتیمتر نیز میرسد. برگهای آن به دو شکل ظاهر میشوند. آنهایی که در قاعده ساقه وجود دارند به شکل دندانهدار هستند و برگهای دیگر در طول ساقه میرویند، باریک و نخی میشوند.
به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه ایندین تایمز، در مورد خواص درمانی این گیاه خوراکی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- قند خون را کاهش میدهد.
- به هضم غذا کمک و از آشوب معده و دل به هم خوردگی جلوگیری میکند.
- گشنیز به دلیل دارا بودن خاصیت ضدالتهابی، علائم التهاب مفاصل را نیز کاهش میدهد. بیماران مبتلا به دردهای التهاب مفاصل میتوانند دانه گشنیز را در آب بجوشانند و آن را بنوشند.
- از عفونت مجاری ادراری جلوگیری میکند.
- این گیاه از حالت تهوع و گاز معده میکاهد.
- مصرف گشنیز در کاهش کلسترول بد خون و افزایش کلسترول خوب موثر است.
- گشنیز منبع غنی از فیبر خوراکی، آهن و منیزیم است.
- زنانی که از خونریزی شدید در دوران عادت ماهانه رنج میبرند میتوانند مقداری دانه گشنیز و آب را جوشانده و به همراه شکر پیش از سرد شدن آن را مصرف کنند.