یک کارشناس تغذیه گفت: قارچ، کدو سبز و گوجه فرنگی سرشار از پتاسیم بوده و برای کاهش فشار خون مفید است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه یزد، ناهید برخورداری تاکید کرد: مبتلایان به فشار خون حتی الامکان از استرس بپرهیزند چرا که یکی از عوامل بالا بردن فشار خون که بسیار سریع هم عمل میکند استرس و عصبانیت است.
برخورداری توصیه کرد: میوههایی مثل موز، آلو، انجیر، انگور، هلو و همچنین سبزیجاتی نظیر سیب زمینی، سیر، بروکلی، قارچ، کدو سبز و گوجه فرنگی سرشار از پتاسیم بوده و برای کاهش فشار خون بسیار مفیدند.
وی تاکید کرد: مبتلایان به فشارخون مصرف چای، قهوه و شکلات را بسیار محدود نموده و تا یک ساعت بعد از صرف غذا از این گونه نوشیدنیها استفاده نکنند.
وی به مبتلایان به فشارخون توصیه کرد: موادی مثل کره، خامه، مارگارین، دنبه، سسها و روغنهای جامد را از برنامه غذایی حذف کرده و به جای آنها از روغنهای گیاهی مثل روغن زیتون، کنجد و روغن ماهی استفاده کنند.
این کارشناس تغذیه یادآور شد: این بیماران حداقل یک یا دو بار در هفته ماهی مصرف نموده و استفاده از گوشت قرمز را به ۳بار در هفته کاهش دهند.
وی با تاکید بر اجتناب ازاستعمال سیگار و انواع دخانیات گفت: در صورت وجود اضافه وزن، حتما اقدام به کاهش وزن با نظر متخصص تغذیه نمایند چرا که این مهم به کنترل فشار خون کمک زیادی میکند.
وی با اشاره به اینکه ورزشهایی مثل پیاده روی، شنا، دوچرخه سواری ورزشهای مناسبی برای پایین آوردن فشار خون هستند به این بیماران توصیه کرد: حداقل سه بار در هفته و هربار حداقل ۳۰ دقیقه ورزش کنید.