متخصص بیماریهای عفونی گفت: زنجیره انتقال عفونت شامل هفت مرحله است که از منبع، آغاز و تا بروز عفونت ادامه مییابد در این بین پرسنل بیمارستان در سه مرحله نقش بسزایی دارند که با شستشو و ضدعفونی دست طبق استاندارهای تعیین شده میتواند از شیوع عفونت جلوگیری کنند.
دکتر شهناز سالی استفاده از ناخن مصنوعی در کارکنان بیمارستانی را منبع عظیمی از میکروب و ویروسها دانست و گفت: زنجیره انتقال عفونت شامل هفت مرحله از قبیل عامل، منبع، محل خروج، انتقال، محل انتقال، میزبان عفونت، میزبان مستعد عفونت و به وقوع پیوستن عفونت است.
وی افزود: در این بین در سه عامل از جمله محل خروج عامل عفونت، انتقال عامل عفونت، میزبان مستعد عفونت پرسنل بیمارستانی در انتقال آن نقش بسزایی دارد که با شستشوی منظم و متدول دست میتواند از انتقال آن جلوگیری کند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر عدم استفاده پرسنل بیمارستانی از ناخن مصنوعی، تصريح كرد: ناخن مصنوعی انواع عفونت، ویروس و قارچ را به خود جذب میكند و در هنگام شستشو قسمت زیرین آن به طور کامل ضد عفونی نمیشود بر همین اساس عوامل بیماریزا به سرعت در این قسمت رشد یافته و منجر به انتقال میشود.
به گفته اين متخصص بیماریهای عفونی، استفاده پرسنل بیمارستانی از ناخن مصنوعی منجر به شیوع عفونتهای بیمارستانی میشود.
دکتر سالی با بیان زنجیرهای بودن انتقال عفونتهای موجود در قسمت زیرین ناخن مصنوعی، خاطرنشان کرد: این عفونتها عوارض بسیاری را در فرد به جای میگذارند اما نمیتوان استفاده از ناخن مصنوعی را برای تمام افراد جامعه ممنوع کرد اما برای پرسنل بیمارستانی این حقیقت وجود دارد که به هیچ عنوان نباید از ناخن مصنوعی استفاده كنند.
جام جم آنلاين