Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 20:30

20
دی
توصیه‌های تغذیه‌ای به بیماران مبتلا به پارکینسون

توصیه‌های تغذیه‌ای به بیماران مبتلا به پارکینسون

در بیمارانی که لوودوپا مصرف می‌کنند، پروتئین باید تا بعدازظهر مصرف شود، زیرا اسیدهای آمینه‌ در این مواد غذایی ممکن است از رسیدن لوودوپا به مغز جلوگیری کنند.

دکتر غزاله اسلامیان - متخصص تغذیه

 

سؤال: در بیماران مبتلا به پارکینسون چه توصیه‌های تغذیه‌ای را باید رعایت کنیم؟

پاسخ: تأکید بر مصرف منابع خام مواد غذایی از جمله آجیل و مغزدانه‌های خام است. مواد غذایی حاوی فنیل‌آلانین مصرف کنید. از آنجا که اسید آمینه L - فنیل آلانین ممکن است به کاهش علائم بیماری پارکینسون کمک کند، مواد غذایی مانند بادام، مغزها، ماهی، گردو، کدوتنبل، کنجد، لوبیا، نخود و عدس را در رژیم غذایی خود بگنجانید. پروتئین رژیم غذایی در بیماران مبتلا به پارکینسون بهتر است کاهش یابد. به جای مصرف گوشت و مرغ، سایر منابع پروتئینی مانند: غلات، سویا، ماست، و حبوبات استفاده شود.

در بیمارانی که لوودوپا مصرف می‌کنند، پروتئین باید تا بعدازظهر مصرف شود، زیرا اسیدهای آمینه‌ در این مواد غذایی ممکن است از رسیدن لوودوپا به مغز جلوگیری کنند.

در صورت مصرف لوودوپا باید دریافت ویتامین B6 کنترل شود: ویتامین B6 ممکن است با اثرات این دارو تداخل پیدا کند، بنابراین در صورت استفاده از این دارو باید میزان دریافت مواد غذایی حاوی ویتامین B6 مانند: موز، ماهی، گوشت، جگر، جودوسر، بادام‌زمینی، سیب‌زمینی و غلات کنترل شده باشد.

 از مصرف باقلا تا حد امکان خودداری شود. باقلا حاوی دوپامین است و خوردن بیش از یک دوم لیوان آن به همراه دوز روزانه لوودوپا می‌تواند سبب بروز علائم ناشی از مصرف زیاد دوپامین گردد.

برچسب ها: تغذیه، رژیم غذایی، پارکینسون، دکتر غزاله اسلامیان تعداد بازديد: 373 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز