زهرا قنبری - کارشناس ارشد علوم تغذیه
سوال : آیا قارچ منبع پروتئین است؟
جواب : خیر، قارچ در گروه سبزیجات قرار دارد و گروه سبزیجات منبع پروتئین به حساب نمیآیند. هر 100 گرم قارچ حاوی حدود 92 گرم آب میباشد، پس مشخص میشود که بخش قابل توجهی از وزن قارچ از آب تشکیل شده که در هنگام پخت میزان قابل توجهی آب از سلولهای آن خارج شده و از لحاظ اندازه بسیار کوچک میشود، اما میزان پروتئین قارچ در 100 گرم تنها 8/1 گرم میباشد، که این میزان به معنی فقط 8/1 درصد پروتئین در قارچ میباشد، بنابراین این که قارچ را منبع پروتئین بدانیم و حتی بخواهیم آن را همردیف گوشت بدانیم، کاملاً اشتباه است.