Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
دوشنبه 1 اردیبهشت 1404 - 03:54

27
بهمن
آندومتر و آندومتریوز

آندومتر و آندومتریوز

آیا آندومتر و آندومتریوز با هم متفاوت است و درمان آن چگونه می‌باشد و ‌آیا با جراحی درمان می‌شود؟ 

پاسخ ارائه شده توسط: دكتر نگار بهروز  

 

بافت طبیعی رحم را اندومتر گویند و وجود بافت اندومتر فعال در هر نقطه‌ای خارج از محل طبیعی (رحم) را اندومتریوز گویند كه شایع‌ترین محل گرفتاری آن در 50 درصد موارد، داخل لگن است و از‌ آن میان گرفتاری تخمدان‌ها در حدود 40 درصد كل موارد اندومتریوز را شامل می‌شود. حدود 1 تا 2 درصد زنان به این بیماری مبتلا می‌شوند و میزان شیوع آن در سنین باروری حدود 10 درصد و در زنان نازا حدود 25 الی 40 درصد است.

این بیماری عامل 5 تا 15 درصد موارد نازایی زنان بوده و شیوع سنی آن 25-45 سالگی است. علائم و نشانه‌های بیماری بسیار متغیر و بر حسب عمل گرفتاری و شدت بیماری متفاوت است. در حدود 40 درصد موارد با علائم قاعدگی دردناك، مقاربت دردناك و نازایی ظاهر می‌شود.

درد قاعدگی در این افراد از یك روز قبل از قاعدگی شروع و حدود سه روز ادامه دارد و اكثراً به داروهای ضد درد رایج جواب نمی‌دهد و تمام لگن را می‌گیرد. در مواردی كه دستگاه گوارش، خصوصاً كولون نزولی را درگیر می‌كند، علایم به صورت دردهای كراپی شكمی وجود خون در مدفوع، نفخ شكم و اسهال یا یبوست دوره‌ای مشخص می‌شود.

تشخیص قطعی به كمك «لاپاراسكوپی یا لاپراتومی» و انجام پیوپسی امكان‌پذیر است. درمان در ابتدا به‌صورت دارویی است. در موارد مقاوم به درمان‌های طبی، یا اندومتریوزهای تخمدانی بیشتر از یك سانتی‌متر و یا چسبندگی و انتشار وسیع به سایر بافت‌ها، باید اقدام به جراحی و برداشت بافت ناحیه مبتلا كرد.

در زنان بالای 35 سال یا بیماری كه قصد بارداری ندارد، درمان انتخابی، عمل جراحی و برداشتن رحم با لوله‌های رحمی و تخمدان‌هاست. موارد اندومتریوز خارج لگنی نیز معمولاً با مصرف دارو برطرف می‌شود.

تعداد بازديد: 524 تعداد نظرات: 0

شما هم می توانید سوالات خود را با کارشناسان ما مطرح کنید.

فیلم روز
تصویر روز