دختری 17سالههستم و از كودكی زیرچشمهایم تیره است و وقتی شبهای امتحان بیشتر بیدار میمانم، این تیرگی بیشتر میشود. راه علاج چیست؟
پاسخ ارائه شده توسط: دنیای سلامت
میزان پررنگی اطراف چشم تا حدودی بستگی به نژاد و خواص ژنتیكی افراد دارد. بسیاری از افرادی كه دور چشم آنها تیره رنگ است، به صورت فامیلی این مشكل را دارند. اما یكی از علتهای آن میتواند خستگی، كم آبی بدن، بیماریها (به خصوص سینوزیت)، كم خونی و بیخوابی باشد كه البته در این گونه موارد تغییر رنگ بیشتر منشاء عروقی دارد و پس از رفع مشكل به رنگ طبیعی برمیگردد.
از علل دیگر وارد شدن ضربه و ایجاد خون مردگی در زیر پوست است. علل هورمونی نیز به ندرت ممكن است دخالت داشته باشند. برخی بیماریهای نادر پوستی هم میتوانند موجب رنگ قهوهای یا خاكستری در اطراف چشم شوند. در هر حال، در بیشتر مواقع همانطور كه ذكر شد، منشاء آن ژنتیكی است.
البته این مورد، در افراد با زمینه حساسیت هم بیشتر دیده میشود. در صورتی كه یكی از علل گفته شده عامل ایجاد آن باشد، لازم است آن بیماری درمان شود؛ مثلا كمخونی. اگر این مشكل زمینه ژنتیكی داشته باشد كه به نظر میرسد در مورد شما اینچنین است، متاسفانه درمان قطعی وجود ندارد؛ ولی استفاده از كرمهای روشنكننده دور چشم ، میتواند تا حدودی كمككننده باشد.