Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 23:46

5
اسفند
ماهی قرمز عید عامل انتقال کرونا است؟

ماهی قرمز عید عامل انتقال کرونا است؟

اداره کل دامپزشکی استان تهران الزامات و توصیه‌های بهداشتی خرید و نگهداری ماهی قرمز عید را اعلام کرد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، اداره کل دامپزشکی استان تهران اعلام کرد: ضمن تبریک فرا رسیدن سال نو و آرزوی سلامتی برای هموطنان عزیز، با توجه به شیوع و پراکنش ویروس کرونا در کشور توصیه می‌شود که در خرید و نگهداری ماهی قرمز به نکات ذیل توجه شود؛

نخست اینکه ویروس کرونای عامل بیماری کووید ۱۹ در ماهیان بیمار زا نبوده و توصیه‌های بهداشتی صرفاً به منظور جلوگیری از مخاطره بهداشتی احتمالی ناشی از انتقال مکانیکی ویروس از طریق آب و سطح بدن ماهی است. در صورت تماس با ماهی و یا آب حمل و نگهداری، بلافاصله نسبت به شستشوی دست‌ها با آب و صابون و یا استفاده از ضدعفونی کننده‌های مناسب اقدام شود.

توصیه‌های بهداشتی در خرید ماهی ماهی قرمز

۱- ماهی قرمز از مراکز عرضه مجاز تهیه شود و از خرید ماهی از دست فروشان و دوره گردها اکیداً خودداری شود.

۲- مراکز عرضه مجاز شامل واحدهای صنفی عرضه ماهیان زینتی و اماکن تعیین شده توسط شهرداری‌ها با هماهنگی اداره دامپزشکی می‌باشند.

۳- در هنگام خرید، از تماس مستقیم و حفاظت نشده با ماهی و آب حمل خودداری شود.

۴- حتی الامکان از ظروف یکبار مصرف جهت حمل و جابجایی ماهی از منزل استفاده شود.

۵- از خرید ماهیان بیمار و بی حال با علائم شنای غیرفعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری شود.

توصیه‌های بهداشتی نگهداری ماهی قرمز

۱- پس از انتقال به منزل، بلافاصله نسبت به تعویض آب اقدام نموده و ماهی‌ها به ظروف از قبل آماده شده منتقل شوند. ظروف حمل یکبار مصرف در کیسه زباله سربسته قرار گیرد. آب حمل و آب تعویضی ماهی مستقیماً در شبکه فاضلاب تخلیه شود و از ریختن آن در معابر عمومی خودداری شود.

۲- با توجه به لزوم تعویض آب ماهیان خریداری شده، حداقل ۲۴ ساعت قبل از خرید، ظرف نگهداری ماهی آماده شود.
۳- در صورت استفاده از آب شهری، باید قبل از استفاده ماهی چند ساعت در هوای آزاد به منظور کلر زدایی قرار داده شود.

۴- ظرف نگهداری ماهی یک ظرف با دهانه باز (دهان گشاد) جهت تبادل اکسیژن با محیط باشد.
۵- میزان آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر می‌باشد.
۶- بهترین دمای نگهداری ماهی ۲۲-۲۶ درجه سانتی گرد می‌باشد.

۷- غذای ماهی قرمز از فروشگاه‌های عرضه ماهی زینتی تهیه شود.
۸- به منظور تعویض آب هربار ۲۵ درصد کل آب تعویض شود واز تعویض یکباره آب خودداری شود.

۹- در هنگام تعویض آب و...... نیازی به دستکاری ماهی نمی‌باشد اما در صورت لزوم و بخصوص در افرادی با سابقه بیماری و یا حساسیت‌های پوستی از دستکش استفاده شود.
۱۰- به منظور ضد عفونی ظروف نگهداری ماهی، می‌توان از نمک به میزان ۳ درصد و سایر ضدعفونی کننده ها مانند پرمنگات پتاسیم، پرکلرین و یا بتادین استفاده کرد.

۱۱- در پایان نوروز ماهی‌ها را در رودخانه‌ها و یا نهرها رها نکرده و در محل‌های تعیین شده توسط شهرداری رها سازی شود.

برچسب ها: عید نوروز، ماهی قرمز، ماهی گلی، ویروس کرونا، انتقال کرونا تعداد بازديد: 238 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز