تحریریه زندگی آنلاین : مدیرکل دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران گفت: حمایت از زوجین نابارور با همکاری بیمه سلامت و موسسات درمانی روند صعودی دارد. از بیمه سلامت ایران، محمد اسماعیل کاملی در نشست جمعی از مدیران سازمان متبوع خود با مدیران مرکز درمان ناباروری ابن سینا، با اشاره به اینکه این سازمان از عقد قرار داد با موسسات درمان ناباروری برای خدمات دهی بهتر به زوجین نابارور استقبال می کند، گفت: بیمه سلامت تجاری نبوده و بلکه بیمه حمایتی است، با وجود آن که این سازمان اعتبارات خود را از دولت تامین می کند اما در تلاش است خدمات مناسبی به بیمه شدگان خود از جمله زوجین نابارور ارائه دهد.
مدیرکل دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران، با بیان اینکه در سال جاری خدمات بهتری را به زوجین نابارور ارائه میدهیم، افزود: سیاستهای جمعیتی تغییر کرده و این روند در سازمان تدریجی اجرا میشود، از سال ۱۴۰۰ که قانون و الزام ارائه خدمات به زوجین نابارور ابلاغ شد، سازمان بیمه سلامت تلاش کرده که در تمام نقاط کشور از سیاستهای جمعیتی با حمایت بیمه ای از زوجین نابارور پشتیبانی کند.
وی با بیان اینکه بیمه سلامت ۷۵ هزار زوج نابارور را شناسایی و نشاندار کرده است، تصریح کرد: قشر عظیمی از جامعه به لحاظ منابع امکان بهره مندی از خدمات درمان ناباروری را ندارند، خوشبختانه با تصویب قانون جوانی جمعیت، حمایتهای بیمهای و خدمات موسسات درمانی از جمله رویان و ابن سینا بخش بزرگی از مشکلات این افراد مرتفع شده است.کاملی تاکید کرد: بدون تردید با دستورالعمل سال گذشته در شورای عالی بیمه و در نظر گرفتن بسته خدمتی شرایط خدمت رسانی به بیمه شدگان بهتر شده و ما امیدواریم این مسیر در سال جاری نیز ادامه پیدا کند.
وی افزود: بیمه سلامت ۴۵ میلیون نفر بیمه شده که حدود ۳۳ میلیون نفر از این تعداد بیمه رایگان دارند. بنابراین با توافقهای صورت گرفته در بحث پرداختی ها و بسته خدمتی، بسیاری از زوجین میتوانند از خدمات استفاده کنند.محمدرضا صادقی تبار رئیس مرکز درمان ابن سینا نیز گفت: درمان ناباروری در دنیا گران قیمت است، اگر بخواهیم ارایه خدمات ادامه دار باشد؛ باید اعتبارات به موقع تخصیص پیدا کند، در غیر این صورت مشکلات بسیاری ایجاد می شود.
تولد فرزند سوم حدود ۱۹ درصد افزایش یافت
معاون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از توقف سقوط آزاد کاهش موالید در کشور پس از اجرای قانون جوانی جمعیت خبر داد و گفت: میزان موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال کشور با اجرای این قانون افزایش چشمگیری یافته است. حسین فرشیدی افزود: میزان زایمان سوم مادران از ۱۶ درصد در سال ۹۸ به ۱۸.۹۷ درصد در سال ۱۴۰۲ رسیده و حتی زایمان چهارم نیز از ۵ درصد به حدود ۷ درصد افزایش یافته است. وی ادامه داد: تکالیف وزارت بهداشت در حوزه سلامت و آموزش مشخص بوده و بیش از ۹۵ درصد از وظایف خود را در بحث قانون جوانی جمعیت اجرایی کرده است.
جباری با بیان اینکه هیچ گونه افزایش ثبت نوزادان مبتلا به ناهنجاریها نداشتیم، گفت: برای دختران مجرد زیر ۳۰ سال که مبتلا به بیماری از جمله سرطان هستند، فریز تخمک انجام می شود و آیین نامه آن در حال تدوین است.وی ادامه داد: در زایمان سوم، بیش از ۱۸۸ هزار تولد و در زایمان چهارم به بیش از ۶۳ هزار تولد و زایمان پنجم نیز بیش از ۲۰ هزار تولد در سال گذشته در کشور رسیده است. رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از فعال شدن ۴۴۴ گروه مردمی در زمینه جوان سازی جمعیت برای نخستین بار خبر داد و با یادآوری اینکه سال گذشته وزارت بهداشت به عنوان دستگاه برتر در حوزه جوان سازی جمعیت در کشور انتخاب شد، افزود: وزارت بهداشت به تمام تکالیف قانونی خود در این حوزه عمل کرده است.
جباری با اشاره به فعالیت ۴۸۲ مرکز آموزش حین ازدواج در کشور ادامه داد: این مراکز موضوعاتی چون سلامت جنسی، باروری و پیشگیری از عوارض بارداری را به زوجهای جوان آموزش میدهند.این مسئول در وزارت بهداشت تاکید کرد: ۱۱۳ عنوان خدمت به صورت رایگان در مراکز بهداشتی و درمانی به مادران باردار ارایه می شود و شاخص مراقبتهای پیش از بارداری ۵۰ درصد افزایش یافته تا سلامت مادر و جنین حفظ شود.
جباری اضافه کرد: ارزیابی های شورای عالی انقلاب فرهنگی نشان می دهد ۹۸ درصد کلاسهای آموزشی برای زوجین به صورت حضوری برگزار شده و ۹۰ درصد زوجین از این کلاس ها و آموزش ها راضی بوده اند. ۶۰ درصد زوجین نیز از مدت برگزاری کلاس ها راضی بوده اند و آگاهی زوجین قبل و بعد از برگزاری کلاس ها بررسی شده و زوجین در نظرسنجی ها از عدد ۱۲، نمره میانگین ۸.۷ را به کلاس ها داده اند.
وی با اشاره به این که در زمینه خدمات باروری سالم ۱۱۳ عنوان خدمت به صورت رایگان در شبکه بهداشت به مادران ارائه می شود، اظهار کرد: شاخص های مراقبت های پیش از باروری و حین باروری در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ روند افزایشی داشته است. رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواه و مدارس وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: همچنین شاهد رشد بیش از چهار برابری دریافت کنندگان آموزش ضمن خدمت قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و رشد ۸۰ درصدی پژوهش های جمعیت محور در کشور هستیم.