یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی شربت تابستانی را در زیبا شدن چهره فرزند در دوران بارداری و درمان کم خونی موثر دانست.شربت گلابی حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، E ، K ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۵، B۶ ، کربوهیدرات، فیبر، پروتئین، قند مانند کلوگز، ساکاروز و فروکتوز، فولات، کولین، کلسیم، آهن، سدیم، پتاسیم، منیزیم، فسفر، روی، مس، منگنز، سلنیوم، اسید سیتریک و فولیک، آنتیاکسیدان مانند فلاونوئیدها، آنتوسیانینها و سیانیدینها است.
برای بررسی خواص شربت گلابی و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
مهمترین خواص شربت گلابی
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی؛ درباره مهمترین خواص شربت گلابی اظهار کرد: این شربت به علت داشتن ویتامینهای A ، C ، E ، فلاونوئیدها و آنتوسیانینها رادیکالهای آزاد را نابود میکند؛ این رادیکالها به سلولهای بدنمان آسیب میزنند؛ شربت گلابی همچنین بدن را در برابر بیماریهای مختلف و انواع سرطانها به ویژه سرطان روده بزرگ محافظت میکند.
این شربت به علت وجود اسید فولیک برای زنان باردار و جنینشان بسیار مفید است؛ شربت گلابی به زیبا شدن چهره نوزاد هم کمک میکند.
شربت گلابی به علت داشتن فیبر، کلسترول خون را کاهش میدهد و از بروز بیماریهای قلبی وسکتههای مغزی جلوگیری میکند؛ این شربت نقشی مؤثر در عملکرد بهتر رودهها، هضم بهتر غذا و رفع یبوست دارد.
شربت گلابی قند، فشار و چربی خون را کنترل میکند؛ این شربت به علت داشتن کلسیم، فسفر و منیزیم استخوانها، مفاصل و دندانها را محکم و از بروز پوکی استخوان در افراد جلوگیری میکند؛ شربت گلابی تأثیری چشمگیر در بهبود بیماریهای کیسه صفرا،التهاب روده بزرگ (کولیت)، آرتریت (التهاب مفاصل) و نقرس دارد.
شربت گلابی نقشی مؤثر در کاهش تب و رفع گرمازدگی دارد و برای مبتلایان به تنگی نفس بسیار مفید است.
شربت گلابی تأثیری چشمگیر در کاهش وزن افراد دارد، زیرا کالری و چربی کمی دارد؛ این شربت حاوی فیبر فراوان است بنابراین مصرف آن قبل از غذا اشتها را کنترل میکند.
شربت گلابی نقشی مؤثر در بهبود گردش خون، رفع کم خونی، تقویت بینایی و شادابی پوست و مو دارد.
شبیخون به رادیکالهای آزاد با شربتی تابستانی/ رادیکالهای آزاد را با شربتی گوارا و دلچسب تار و مار کنید.
طرز تهیه شربت گلابی
مواد لازم برای تهیه شربت گلابی (چهار تا پنج نفر)
گلابی رسیده چهار عدد
عسل چهار قاشق غذاخوری
یخ ۱۰ تکه
آب پنج تا ۶ لیوان
آب لیموترش تازه سه قاشق غذاخوری
گلابیها را به خوبی شسته، هستههای آنها را جدا و با پوست خُرد کنید.
- گلابیهای خرد شده را داخل مخلوط کن بریزید، عسل و آب را هم به آنها اضافه کنید.
- مواد را به خوبی مخلوط کنید.
- مواد مخلوط شده را داخل لیوان بریزید و به آن ۲ تا سه تکه یخ و مقداری آب لیموترش تازه بیفزایید.
- شربت را به خوبی هم بزنید سپس آن را میل کنید.
- شربت گلابی را میتوان روزانه ۲ لیوان مصرف کرد.
- برای تهیه شربت گلابی همچنین میتوانید همه مواد را با هم داخل مخلوط کن بریزید و پس از مخلوط شدن مواد، شربت را میل کنید.
منبع :yjc.ir