Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 11:06

17
فروردین
تغذیه مناسب در سه ماه اول بارداری

تغذیه مناسب در سه ماه اول بارداری

به هنگام بارداری تغییرات عمده‌ای در بدن رخ می‌دهد. هورمون‌های ترشح شده در این دوران می‌توانند سبب خستگی در فرد شوند و بر روی احساسات شخص و نیز اعمال گوارشی مانند هضم تاثیر بگذارند.

تغییرات ایجاد شده در بارداری می‌توانند بر روی اشتهای زن باردار اثر بگذارند، اما داشتن یك رژیم غذایی سالم در سه ماهه اول بارداری، از اهمیت بسزایی برخوردار است.

از ماهی‌های چرب، گوشت‌های كم‌چرب و ماكیان، تخم‌مرغ، مغزهای گیاهی، لوبیا، عدس، میوه‌ها، سبزی‌ها، جوانه گندم، نان گندم كامل و غلات صبحانه غنی شده به میزان كافی مصرف كنید.

مواد مغذی ضروری برای جنین

ویتامین‌های گروه B، برای نمو كودك در طول سه ماه اول بارداری، ضروری می‌باشند.

اسید فولیك (یكی از ویتامین‌های گروه B)، برای ساخت سلول‌های جدید و ویتامین B12 برای ساخت غشاء محافظ اطراف اعصاب مورد نیاز است.

اسید فولیك و ویتامین B12، هر دو برای ساخت گلبول‌های قرمز و كمك به حفاظت از جنین در برابر نقص‌های لوله عصبی مورد نیاز می‌باشند.

دریافت كافی اسیدفولیك و بارداری

دریافت روزانه توصیه شده برای اسیدفولیك در این دوران، 600 میكروگرم است. براكلی، پرتقال، غلات صبحانه غنی شده و عدس، حاوی اسیدفولیك می‌باشند.

از منابع خوب اسید فولیک می توان به موارد زیر اشاره نمود

- سبزی‌هایی از قبیل اسفناج، کلم بروکلی، لوبیا سبز،گل کلم، مارچوبه و ذرت شیرین.

از آنجا که اسید فولیک یک ویتامین محلول در اب می باشد از آب پخت سبزی‌ها در سوپ‌ها و یا سس ها استفاده کنید.

- مغزهایی مثل بادام زمینی، فندق و گردو

- غلات صبحانه غنی شده اغلب 100 میکرو گرم اسید فولیک را در هر سهم تامین می نمایند.

- 115 گرم عدس پخته حدود 180 میکروگرم اسید فولیک فراهم می کند.

- یک عدد پرتقال می تواند 50 میکرو گرم اسید فولیک برای بدن تامین کند.

دریافت کافی ویتامین B12 و بارداری

از منابع خوب این ویتامین می توان به موارد زیر اشاره نمود:

- 50 گرم قلوه بره حاوی 45 میکروگرم از این ویتامین است (کافی است بدانید نیاز روزانه زن باردار 2.6- 1.5 میکروگرم می باشد).

- 75 گرم تن ماهی کنسرو شده در آب حاوی 2.5 میکروگرم از آن است.

- یک عدد تخم مرغ 0.75 میکرو گرم از این ویتامین است.

لازم بذکر است این ویتامین منابع گیاهی ندارد.

 

برچسب ها: تغذیه و بارداری، منابع ویتامین B12، مواد مغذی ضروری برای جنین، اسیدفولیك و بارداری، منابع اسید فولیک، ویتامین B12 و بارداری، تغذیه و سه ماه اول بارداری تعداد بازديد: 1052 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز