احتمالاً در نگاه اول وحشتناک به نظر برسد که مواد اسیدی را به صورت خود بزنیم! اما با استفاده از اسیدهای ضعیف، آن هم در دزهای پایین می توان بسیاری از مشکلات پوستی را برطرف کرد. به همین دلیل امروزه در تولید بسیاری از محصولات مراقبتی پوست از اسیدها استفاده می شود.
یکی از پرکاربردترین اسیدهای آلی در تولید محصولات مراقبتی پوست، سالیسیلیک اسید است. در این مقاله قصد داریم بررسی کنیم که سالیسیلیک اسید چه فایده ای دارد و مضرات آن چیست؟ در صورتی که دچار مشکلاتی مانند جوش و آکنه، تیرگی پوست، لک های پوستی و... هستید حتماً این مطلب را مطالعه کنید.
فواید اسید سالیسیلیک برای منافذ باز پوست
فواید اسید سالیسیلیک برای منافذ باز پوست بسیار زیاد است و با استفاده از محصولات حاوی این اسید آلی می توانید باعث کاهش سایز منافذ باز پوستتان شوید. برای این کار بهتر است سرم سالیسیلیک اسید را امتحان کنید که امروزه توسط برندهای معتبر ایرانی و خارجی تولید می شود.
البته توصیه می کنیم پیش از مصرف سرم حاوی سالیسیلیک اسید حتماً آن را روی پوست گردن، پشت گوش یا روی نبض دستتان امتحان کنید. بعد از گذشت ۲۴ ساعت اگر دچار حساسیت خاصی نشدید، می توانید این سرم را وارد روتین پوستی خود کرده و برای کاهش سایز منافذ باز پوست مورد استفاده قرار دهید.
با استفاده از سرم سالیسیلیک اسید ترشح چربی سطح پوست تنظیم شده و صورتتان رطوبت رسانی می شود. به این صورت منافذ باز پوست به مرور بسته شده و پوست صورتتان کاملاً صاف و یکدست خواهد شد.
بنابراین اسید سالیسیلیک برای منافذ باز پوست مانند معجزه عمل کرده و می تواند باعث رفع این مشکل شود. البته افرادی که پوستی خشک و حساس دارند بهتر است از این اسید آلی استفاده نکنند زیرا به این صورت احتمال تشدید خشکی پوست وجود دارد.
در کنار سرم حاوی سالیسیلیک اسید، می توانید از شوینده حاوی سالیسیلیک نیز برای درمان منافذ باز پوست استفاده کنید. این نوع شوینده ها حاوی مقادیر کمتری از سالیسیلیک اسید هستند و احتمال بروز حساسیت های پوستی را کاهش می دهد.
فواید سالیسیلیک اسید برای جوش
سالیسیلیک اسید برای جوش سرسیاه و سرسفید قابل استفاده بوده و به مرور این مشکل پوستی را برطرف می کند. البته برای تاثیر سالیسیلیک اسید باید صبور باشید و استفاده از این اسید آلی را حداقل تا ۶ هفته ادامه دهید.
اما برای این که بفهمیم سالیسیلیک اسید چطور جوش های پوستی را برطرف می کند، بهتر است عملکرد آن را در سطح پوست بررسی کنیم. سالیسیلیک اسید به عنوان یک پاک کننده قوی شناخته می شود و منافذ پوست را از آلودگی، مواد آرایشی و چربی اضافه پاک می کند.
همچنین این اسید آلی چربی سطح پوست را تنظیم کرده و باعث جلوگیری از ایجاد جوش می شود. سالیسیلیک اسید برای جوش سرسیاه و سرسفید کاملاً موثر بوده و با لایه برداری پوست باعث رفع سلول های مرده و جلوگیری از ایجاد جوش های جدید می شود.
بنابراین سالیسیلیک اسید با لایه برداری پوست، پاکسازی صورت و رفع سلول های مرده، جوش های صورت شما را برطرف کرده و این مشکل را درمان می کند. زمانی که از سالیسیلیک اسید استفاده کنید با لایه برداری پوست احتمال باقی ماندن جای جوش وجود ندارد و پوست صورتتان کاملاً صاف و یکدست خواهد شد.
سالیسیلیک اسید باکتری های ایجاد کننده آکنه را کاملاً از بین برده و از قرمزی و التهاب پوست جلوگیری می کند. به این صورت علاوه بر اینکه جوش های پوستی از بین می روند احتمال ایجاد جوش های جدید نیز کمتر می شود.
فواید سالیسیلیک اسید برای پوست چرب
فواید سالیسیلیک اسید برای پوست چرب بسیار زیاد است که در بخش های قبلی این مقاله به برخی از آن ها اشاره کردیم. همانطور که گفته شد سالیسیلیک اسید می تواند باعث کاهش سایز منافذ باز پوست، رفع جوش های سرسیاه و سرسفید شود.
از دیگر مزایای سالیسیلیک اسید برای پوست می توان به موارد زیر اشاره کرد:
رفع لک های پوستی
با توجه به این که سالیسیلیک اسید می تواند سلول های مرده پوست را در خود حل کرده و از بین ببرد در درمان لک های صورت نقش دارد. بنابراین از این اسید آلی می توانید برای رفع لک، تیرگی و جای جوش استفاده کنید.
لایه برداری و نرم شدن سطح پوست
از فواید سالیسیلیک اسید برای پوست چرب می توان به نرم شدن پوست اشاره کرد. در واقع زمانی که از سالیسیلیک اسید استفاده می کنید پوستتان لایه برداری شده و ناهمواری های سطح پوست برطرف می شوند. با حذف سلول های مرده بافت پوست بهبود پیدا کرده و صورتتان نرم و لطیف خواهد شد.
تحریک تولید کلاژن و جوان سازی پوست
لایه برداری صورت با سالیسیلیک اسید باعث می شود تا خون رسانی به صورت افزایش پیدا کرده و پوستتان جوان و شاداب شود. همچنین سالیسیلیک اسید باعث تحریک تولید کلاژن شده و می تواند در کاهش چین و چروک سطحی پوست موثر باشد.
درمان ضایعات پوستی
اگر از پماد یا کرم های حاوی سالیسیلیک اسید استفاده کنید، سلول های طبیعی پوست تقویت می شوند. به این صورت احتمال درمان ضایعات پوستی مانند زگیل وجود دارد.
مضرات سالیسیلیک اسید برای پوست
در صورتی که پوست خشک و حساسی دارید ممکن است مضرات سالیسیلیک اسید برای پوست را به چشم دیده باشید! متاسفانه این اسید آلی در پوست های خشک و حساس موجب بروز التهاب، خارش و سوزش پوست می شود. به همین دلیل بهتر است پیش از مصرف سرم حاوی سالیسیلیک اسید حتماً با پزشک متخصص مشورت کنید.
البته عوارض و مضرات سالیسیلیک اسید برای پوست های چرب یا معمولی نیز کم نیست. در صورتی که از سالیسیلیک اسید در دز های بالا استفاده کنید، چربی سطح پوست از بین رفته و صورتتان خشک و ملتهب می شود.
به این صورت احتمال تورم پوست یا ایجاد کهیر وجود دارد. بنابراین دز مصرف سالیسیلیک اسید در روز را بررسی کرده و سپس از مواد حاوی این اسید استفاده کنید.
همچنین پیش از مصرف سالیسیلیک اسید بهتر است در رابطه با تداخلات دارویی آن اطلاعات کامل تری کسب کنید؛ زیرا افرادی که دچار دیابت، آنفولانزا، آبله مرغان، بیماری های کلیوی، بیماری های کبدی و بیماری عروق خونی هستند پیش از مصرف سالیسیلیک اسید باید با پزشک متخصص مشورت کنند.
در کنار موارد گفته شده باید توجه داشته باشید که هر چند کم، اما احتمال مسمومیت با سالیسیلیک اسید نیز وجود دارد. بنابراین در صورتی که دچار سردرد، گیجی، حالت تهوع، استفراغ، اسهال، وزوز گوش، بی حالی یا از دست دادن شنوایی شدید حتماً مصرف سالیسیلیک اسید را قطع کرده و فوراً به پزشک مراجعه کنید.
سخن پایانی
احتمالاً شما نیز نام سالیسیلیک اسید را در ترکیبات تشکیل دهنده برخی از محصولات مراقبت پوستی دیده اید. به نظرتان سالیسیلیک اسید چه فایده ای دارد ؟ آیا این اسید آلی باعث بهبود مشکلات پوستی می شود یا جزء مواد شیمیایی مضر برای پوست است؟
در این مقاله به بررسی این سوالات پرداختیم و تمامی فواید و عوارض سالیسیلیک اسید برای پوست را شرح دادیم. در صورتی که قصد دارید از سالیسیلیک اسید برای بهبود مشکلاتی مانند جوش و آکنه، لک، منافذ باز پوست و... استفاده کنید حتماً نکات بیان شده را مورد مطالعه قرار دهید.
در انتها توصیه می کنیم پیش از مصرف سالیسیلیک اسید و دیگر لایه بردارهای شیمیایی حتماً با پزشک متخصص مشورت کنید.