به گزارش برنا، در این گزارش دیدنیهای قم را در دو بخش شهری و طبیعی مورد بررسی قرار میدهیم.
۱. دیدنیهای شهری
حرم حضرت معصومه (ع)
حضرت فاطمه معصومه (ع)، دختر موسی بن جعفر (هفتمین امام شیعه) و «نجمه» است. تاریخ تولد ایشان به درستی مشخص نیست.
ایشان پس از این که مامون حضرت امام رضا را به مرو فرا خواند به همراه جمعی از شیعیان برای دیدار و پیوستن به ایشان حرکت کرد، اما در نزدیکی قم بیمار شدند و در قم ساکن شدند.
پیکر ایشان در مکانی که آن روزها به نام باغ بابلان مشهور بود دفن گردید. این مکان امروز به حرم حضرت معصومه (ع) مشهور است و بنای بسیار زیبایی اطراف آن بنا گردیده است.
مسجد جمکران
به روایتی بیش از هزارسال پیش در شب سه شنبه ۱۷ ماه مبارک رمضان، فرد صالح به نام حسن مثله جمکرانی به دستور امام زمان (عج) فرا خوانده میشود. وی در همین مکان فعلی مسجد، حضرت را با جمعی از همراهان ملاقات کرده و دستور بنای مسجد با تشریفات خاص را دریافت میکند.
وی برای اجرای این امر اقدام و این مسجد مبارک را بنا بر جزئیات اوامر حضرت مهدی (عج) احداث نمود.
بازار قم
بازار سنتی قم که همواره بوی عطر از آن به مشام میرسد سالهاست میزبان مسافرانی است که سوهان و مهر و سجاده را میخرند تا به عنوان یادگار هدیه کنند.
بوی سوهان تازه که معمولا در کارگاههای کنار مغازهها طبخ میشود از هر سو زائران را فرا میخواند.
۲. دیدنیهای طبیعی
دریاچه نمک
دریاچه نمک از جاذبههای طبیعی استان به شمار میرود. این دریاچه بخشی از کویر نمک است که در شرق قم واقع شده و فقط زمستانها آب دارد. حضور ورقههای نمک و برداشت آن که از اوایل تابستان در منطقه جنوبی این دریاچه آغاز میشود، دیدنی است.
غارها
غار وشنوه: در ۶۰ کیلومتری قم در کوه اردهال چهار غار قرار دارد که در داخل یکی از آنها منبع عظیمی از آب وجود دارد. این آب از شکاف کوه سرازیر میشود و به صورت چشمه فوران میکند. این غار یکی از جاذبههای بسیار دیدنی استان قم به شمار میرود.
غار کـَهـَک: در ۳۰ کیلومتری جنوب قم واقع است و یکی از آثار طبیعی و باستانی استان به شمار میرود.
شهر کهک
شهر کَهـَک؛ این شهر از سه سمت مشرف به ارتفاعات است و دره زیدان در شرق آن قرار دارد از این رو دارای آب و هوایی معتدل و است. حضور امامزاده زینب خاتون (ع)، خانه ملاصدرا و غار معروف کهک عامل مهمی برای جذب گردشگران به این منطقه است.
ملاصدرای شیرازی سالها در این شهر زیست و بسیاری از کتب گرانبهای خود را در این مکان نگاشته است.
دریاچه حوض سلطان
دریاچه حوض سلطان که با مساحتی حدود ۳۳۰ کیلومتر مربع، به ” دریاچهی قم ”، ” دریاچهی شاهی ” و ” دریاچهی ساوه ” نیز مشهور است، در جهت غربی – شرقی در شمال غربی دریاچه نمک و شمال استان قم قراردارد.
برخی با توجه به نام ساوه که به آن داده اند، آن دریاچه را به حوض سلطان منتسب کرده اند، از جمله ” گوبینو” و ” دیولافوآ ” در سفرنامههای خود مینویسند احتمالاً این دریاچه ممکن است بخشی از دریای بزرگ ساوه بوده باشد که در روز تولد پیغمبر (ص) خشک شده و این نشانهای از ظهور پیغمبر اسلام بوده است.