روش كاشت در آب: كشت پیازها به دو طریق در آب مقدور میباشد.
1- كاشت در گلدان با سنگ قلوه
گلدانی بشقابی شكل، كمارتفاع و بدون سوراخ زیرین (زهكش) و تعدادی سنگ قلوه را انتخاب كنید.
ابتدا تعدادی سنگ قلوه را در ته گلدان ریخته بطوری كه جایی برای كشت پیازها در بالای آن باقی بماند.
پیازها را با فواصل (نامنظم و غیر قرینه) در گلدان نشانده و فواصل آن را با سنگ قلوه پر كنید. توجه داشته باشید باید نصف پیازها بالای سنگ قلوهها در فضای باز قرار گیرند. آب را به آن اندازه درون گلدان بریزید كه حدود 1 تا 2 میلیمتر با صفحه گرد تحتانی پیاز (محل ریشهزایی) و سطح آب درون ظرف فاصله داشته باشد.
سپس آن را در محل تاریكی با درجه حرارتی معادل 8-10 درجه سانتیگراد قرار داده و یا روی آن را با نایلون مشكی پوشانده تا ریشهدار شود. پس از ظاهر شدن جوانهها آن را به اطاق گرم و روشن برده، بدیهی است بهتدریج گلها ظاهر میگردند.
2- روش كاشت روی دهانه تنگ، بطری، لیوان
قطر دهانه ظرفی را كه برای این منظور انتخاب میكنید بایستی با قطر پیاز هماهنگی داشته باشد بطوری كه در موقع نشاندن پیاز در دهانه ظرف، نصف ارتفاع پیاز باید در بالای ظرف قرار گیرد.
در صورت بزرگتر بودن دهانه ظرف مورد نظر از قطر پیاز سنبل، اطراف پیاز را با پنبه یا اسفنج بپوشانید بطوری كه آب تبخیر شده در داخل ظرف نتواند از آن خارج شود. بقیه مراحل را تا شكوفا شدن گل همانند روش بند 1 عمل نمایید.
«توجه داشته باشید كه آب داخل ظرف نبایستی با ته پیاز تماس داشته باشد»
در مورد پیاز نرگس و لاله هم میتوانید به همین طریق عمل نمایید. فقط محل استقرار ظرف نرگس بایستی نسبتاً خنك باشد.
تذكر زمستانی
1- با توجه به اینكه به فصل زمستان نزدیك میشویم، بدیهی است تقطیر و تبخیر در خاك گلدان كمتر میشود بنابراین فاصلههای آبیاری گیاهانتان را بیشتر كنید كه غرقاب نگردند.
2- چنانچه درجه حرارت بیرون (فضای باز) از درجه حرارت درون آپارتمان كمتر است، از باز كردن پنجره نزدیك گیاهان برای هواخوری خودداری نمایید كه زیانبار میباشد. دمای مورد نیاز گیاهان آپارتمانی 18 تا 22 درجه سانتیگراد است.
برای خواندن بخش اول - يك گل برای هفتسين - اینجا کلیک کنید.