Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
چهارشنبه 5 اردیبهشت 1403 - 19:16

4
بهمن
ظرف‌های دوستدار طبيعت (1)

ظرف‌های دوستدار طبيعت (1)

کشور ما ایران، سرزمین زیبایی‌هاست. هر نقطه از این کشور از گذشته‌های دور همواره با زیبایی، ادب و فرهنگ عجین و فرهنگ اصیل آن در طول تاریخ زبانزد جهانیان بوده است

 آرمين گل‌بابایی نمين

 

 

آیا به فواید استفاده از ظروف گیاهی (پوسیدنی) واقفید؟

کشور ما ایران، سرزمین زیبایی‌هاست. هر نقطه از این کشور از گذشته‌های دور همواره با زیبایی، ادب و فرهنگ عجین و فرهنگ اصیل آن در طول تاریخ زبانزد جهانیان بوده است. ما نیز بر آنیم تا در مورد فواید استفاده از ظروف زیست تخریب‌پذیر (گیاهی) و مضرات استفاده از ظروف تخریب‌پذیر (پلاستیکی)، به تمامی کدبانوهای عزیزی که آنها هم به نوبه خود می‌توانند با استفاده بجا از ظروف گیاهی در زنجیره غذایی خانواده و با بیمه کردن سلامتی خود و عزیزانشان تأثیر بسزایی در حفظ و زیبایی این مرز و بوم داشته باشند،

اطلاعاتی ارائه دهیم. در این مقاله تلاش ما بر این است که با معرفی این نسل جدید از ظروف یکبار مصرف شما را هرچه بیشتر با مزایای استفاده از این ظروف آشنا کنیم؛ زیرا نقش ظروف در زندگی روزمره انسان‌ها غیر قابل انکار است و از مصارف ساده و پیش پا افتاده‌ای چون رفتن به یک پیک‌نیک گرفته تا میهمانی‌های بزرگ و مجلل را در بر مي‌گیرد.

طی چند دهه اخیر، استفاده از پلاستیک در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و ظرف یکبار مصرف افزایش قابل توجهی داشته و حجم بالای زباله‌های پلاستیکی غیر قابل بازیافت لطمات جبران‌ناپذیری به محیط زیست، منابع زنده و اکولوژی سیستم وارد آورده است؛ چراکه این زباله‌ها در خاک مانند عایق عمل می‌کنند و مانع تبادل هوا میان مولکول‌های خاک و تنفس طبیعی خاک می‌شوند و حتی درصورتی که پس از صدها سال تجزیه شوند،

مواد نفتی به‌عنوان یک ماده اضافی در خاک باقی مانده و ترکیب طبیعی خاک را بر هم می‌زنند. از این رو اتحادیه اروپا هشدار داده که پوسته‌ای پلاستیکی در حال فرا گرفتن کره زمین است. از سوی دیگر، ظروف یکبار مصرف که در حال حاضر در کشور ما تولید می‌شوند، عمدتاً از مشتقات استایرنی هستند که تماس طولانی‌مدت با مقادیر بسیار جزئی آن سبب بروز مشکلاتی از جمله خستگی، عصبانیت، مشکلات مربوط به خواب و همچنین بیماری‌های خونی و ژنتیکی (غیر عادی شدن کروموزوم‌ها) و نهایتاً ایجاد سرطان می‌شود.

لازم به توضیح است، گاز هگزان که از مواد تشکیل‌دهنده ظروف با جنس فوم مي‌باشد، در دمای بالا در مجاورت با غذای گرم آزاد شده و سبب بروز سردردهای شدید در انسان مي‌شود. از این رو جایگزینی پلیمرهای زیست تخریب‌پذیر گیاهی که عمدتاً از نشاسته ذرت و گندم تهیه شده و در فرمول ساخت آنها از هیچ نوع افزودنی شیمیایی استفاده نمي‌گردد، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.

محصولات تولیدی توسط شرکت‌های داخلی با استفاده از پلیمرهای زیست تخریب‌پذیر تهیه می‌شوند که بین ماده غذایی و ظروف یکبار مصرف کنش و واکنش ایجاد نمی‌کنند و حداکثر ظرف شش ماه همانند گیاهان در خاک مي‌پوسند و به چرخه طبیعت باز می‌گردند. این ظروف نه تنها اثرات تخریبی مواد پلاستیکی را ندارند، بلکه باعث حاصلخیزی خاک نیز می‌شوند.

به امید روزی که با بینشی صحیح و بالا رفتن سطح علم و آگاهی، استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی را که دارای مزایایی همچون، تجزیه‌پذیری در مدت حداکثر شش ماه، صرفه‌جویی در مصرف انرژی، عدم انباشتگی در محیط زیست و کاهش هزینه‌های بازیافت، نداشتن تأثیرات سمی بر هم کنش مواد غذایی و ظروف، کمک به توسعه صنعت کشاورزی و از همه مهم‌تر حفظ سلامتی هستند، جایگزین استفاده از ظروف پلاستیکی که عامل بروز بیماری‌های خونی، ژنتیکی (مخصوص زنان باردار) و سرطان می باشند، کنیم و شاهد بالندگی خود در هدیه سبز طبیعت به نسل‌های آینده باشیم...

 

برای خواندن بخش دوم -ظرف‌های دوستدار طبيعت - اینجا کلیک کنید.

برچسب ها: ظرف‌های دوستدار طبيعت، ظروف یکبار مصرف گیاهی، تولید ظروف یکبار مصرف، فواید استفاده از ظروف گیاهی تعداد بازديد: 732 تعداد نظرات: 1

نظرات

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز