Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 09:18

9
آبان
آنچه که درباره بهداشت سفره غذا باید بدانیم

آنچه که درباره بهداشت سفره غذا باید بدانیم

صبحانه، ناهار، شام. بیشتر ما روزی 3 وعده غذا می خوریم و در هر وعده به ارزش غذایی که می خوریم و روش پخت غذاهایمان توجه داریم.اما نکته دیگری که معمولا از آن غفلت می کنیم، اهمیت سفره و سطحی است که روی آن غذا می خوریم؛ در حالی که این موضوع به طور مستقیم با سل

در گذشته بیشتر از سفره های حصیری و پارچه ای استفاده می شد، اما این روزها بیشتر از سفره های پلاستیکی استفاده می شود. استفاده از این سفره ها به دلیل اینکه راحت ‎تر تمیز می شوند و رطوبت و چربی غذا را به سطوح زیرین انتقال نمی دهند و همچنین تنوع بیشتری در طرح و رنگ دارند، رایج تر است.

در مورد سفره لازم است به این نکات بهداشتی توجه کنید:

بهتر است اندازه سفره غذا با تعداد نفرات و تعداد افراد خانواده تناسب داشته باشد تا شستن، پهن کردن و جمع کردن آن راحت تر باشد.

سفره هایی انتخاب کنید که پشت و رویشان معلوم است تا راحت بتوانید همیشه از سطح رویی سفره استفاده کنید.

سفره های پشت کرک دار، گرد و خاک و آلودگی بیشتری به خودشان می گیرند.

همچنین سفره هایی که سطح صاف دارند نسبت به سفره هایی که طرح های برجسته دارند بهتر و راحت تر تمیز می شوند.

هنگام چیدن ظروف یا توزیع غذا، روی سفره راه نروید.

تکه های غذا مانند استخوان های خورش، هسته آلو و… را در سفره نیندازید، برای این کار از ظرف مخصوصی که برای این کار در سفره قرار می دهید، استفاده کنید.

باقی ماندن ذرات ریز غذا در سفره موجب رشد میکروب ها و آلودگی ها می شود. بعد از غذا خوردن سفره را با یک دستمال نخی نمدار و سپس با یک دستمال خشک تمیز کنید و بعد از از بین رفتن رطوبت آن را تا کنید.

در صورت ریختن غذا در سفره حتما آن را به طور کامل با آب گرم و مایع شوینده بشویید و زیر نور خورشید قرار دهید.

هنگام جمع کردن سفره، ابتدا 2 سر سفره را روی هم قرار دهید و سپس آن را به دفعات لازم تا کنید. با این کار قسمت زیر سفره که روی زمین بوده است با سطح داخلی آن که محل قرار دادن غذاست، تماس پیدا نمی کند.

باقیمانده نان را از سفره بردارید. ماندن نان در سفره موجب کپک زدن نان می شود. نان را در پارچه ای نخی بپیچید، سپس در کیسه پلاستیکی قرار داده و در یخچال نگهداری کنید.

هر دو هفته یک بار سفره غذاخوری را با آب گرم و مایع شوینده بشویید و زیر نور شفابخش خورشید قرار دهید تا خشک شود.

تمیز کردن سفره بعد از غذا خوردن، آن هم سفره بزرگی که تعداد زیادی مهمان در آن غذا خورده اند، کار آسانی نیست. به همین خاطر بعضی ها ترجیح می دهند از سفره های یکبار مصرف پلاستیکی استفاده کنند و جمع کردن و دور انداختن کل سفره با باقیمانده غذاها و آشغال های داخل آن را خیلی لذتبخش می دانند، غافل از این که این کار به محیط زیست آسیب می رساند. بنابراین بهتر است برای حفظ زمین پاک و سلامت آیندگان مان هم که شده، زحمت تمیز کردن و شستن سفره را بپذیریم.

برچسب ها: نکات خانه داری، سفره، سفره غذا، نظافت سفره غذا، سفره پلاستیکی، تمیز کردن سفره، لکه گیری سطوح تعداد بازديد: 609 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز