قارچهایی که بافت لطیفتری دارند بهتر است از روش بلانچ کردن یا تفت دادن برای فریزر کردن آنها استفاده کرد. در کنار این دو روش برای قارچهایی که بافت سفتتری دارند، میتوان به صورت مستقیم یا بخارپز استفاده شود.
به طور کلی برای نگهداری طولانی مدت انواع قارچ در فریزر با توجه به نکات بالا باید یکی از سه روش ذکر شده را انتخاب کرد. این روشها بسیار ساده است، همچنین در هنگام آماده سازی آنها نکاتی قابل توجه است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. لازم به ذکر است حداکثر زمان نگهداری (زمان مطلوب) قارچ در فریزر ۴ ماه است.
روش اول : بلانچ کردن قارچ
بلانچ کردن در آشپزی یک تکنیک برای نگهداری طولانی مدت سبزیجات است. در این روش با پختن سبزیجات باعث از بین رفتن آنزیمهایی میشوید که باعث فساد مواد غذایی است. برای بلانچ کردن قارچ ابتدا میبایست قارچها را خوب بشوئید. سپس برای مدتی قارچها را در آب سرد غوطهور کنید، تا ناخالصی آنها گرفته شود. نکته حائز اهمیت این است از قارچهای سیاه شده یا لکهدار استفاده نکنید یا حتی المقدور پوست آن را بگیرید.
قابلمهی مناسبی را آب کنید و روی حرارت قرار دهید تا آب جوش آید. مقداری آبلیمو به آب اضافه کنید. اضافه کردن آبلیمو باعث حفظ هر چه بهتر طعم و رنگ قارچ میشود. قارچهای خرد شده را به آب در حال جوشیدن اضافه کنید و اجازه دهید به مدت ۳ دقیقه درون آب جوش بپزد. قارچها از آب جوش خارج کرده و درون آب سرد بریزید. بعد از اینکه قارچها سرد شد، دوباره درون آب در حال جوشیدن بریزید و اجازه دهید ۲ الی ۳ دقیقه دیگر بپزد. سپس قارچها دوباره درون آب سرد بگذارید تا کاملا خنک شود. قارچها را درون آبکش بریزید تا آب آنها کاملا خارج شود. بعد از آن میتوانید قارچهای بلانچ شده را درون ظرف دربدار مناسبی ریخته و در فریزر بگذارید. در این روش میتوان قارچ را به مدت ۴ ماه درون فریزر نگهداری کرد.
روش دوم : بخارپز کردن
بخارپز کردن قارچ روش بسیار مناسبی است تا بتوان طعم و عطر قارچ را بعد از فریزر کردن حفظ کرد. برای بخارپز کردن قارچ میبایست قارچها خوب بشوئید و به اندازه دلخواه خرد کنید. همان طور که گفته شد از قارچهای سیاه شده و لکهدار بهتر است استفاده نکنید. قارچهای خرد شده را درون ظرف آب سرد که مقداری آبلیمو به آن اضافه کردید بریزید. بعد از دقایقی قارچها را آب بکشید و کنار بگذارید تا آب آن خارج شود. در این مرحله قارچها را به ظرف بخارپز اضافه کنید و اجازه دهید به مدت ۳ الی ۵ دقیقه کاملا پخته شود. بعد از بخارپز شدن قارچ دوباره آنها را به ظرف آب سرد منتقل کنید. بعد از آبکشی قارچها میتوان آنها را درون ظرف دربدار مناسبی در فریزر قرار داد.
روش سوم : تفت دادن
برخی معتقدند با تفت دادن قارچ عطر و طعم قویتری برای نگهداری طولانی مدت قارچ در فریزر باقی خواهد ماند. البته این موضوع کاملا وابسته به این مسئله است که از چه نوع روغن یا کرهای استفاده میشود. برای تفت دادن قارچها همانند دو روش قبل قارچها را خوب بشوئید و برای مدتی در ظرف آب سرد قرار دهید تا ناخالصی آنها از بین برود. قارچها برای تفت خوردن باید کاملا خشک شده باشد. درون تابهای مناسب مقداری روغن یا کره بریزید و روی حرارت قرار دهید تا گرم شود. سپس چند قطره آبلیمو نیز به روغن اضافه کنید. برخی برای طعمدهی بهتر به قارچ سیر خرد شده یا ادویهجات نیز به روغن اضافه میکنند. قارچهای خرد شده را درون روغن بریزید تا به مدت ۳ الی ۵ دقیقه تفت بخورد. قارچها را باید آهسته هم بزنید تا بیش از حد تفت نخورد و سیاه نشود. بعد از گذشت این زمان شعله را خاموش کنید و اجازه دهید تا قارچها کمی سرد شود. حال آنها را روی دستمال کاغذی پهن کرده تا روغنشان گرفته شود. اگر روغن آنها خوب گرفته نشود باعث فساد زودرس قارچ در فریزر میشود. بعد از گرفته شدن روغن اضافی قارچها و همچنین سرد شدن، آنها درون ظرف دربدار مناسبی بریزید و در فریزیر قرار دهید.