Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 7 دی 1403 - 23:47

24
آذر
برنج پخته را دوباره گرم کنیم خطرناک است؟

برنج پخته را دوباره گرم کنیم خطرناک است؟

مسمومیت ناشی از «سندرم برنج دوباره گرم‌شده» به مسمومیتی اشاره دارد که در اثر باکتری‌های باسیلوس سرئوس ایجاد می‌شود. وقتی غذا‌های پخته‌شده، به‌ویژه غذا‌های حاوی نشاسته مانند برنج، مدت زیادی بیرون از یخچال و در دمای اتاق باقی می‌ماند.

مسمومیت ناشی از «سندرم برنج دوباره گرم‌شده» به مسمومیتی اشاره دارد که در اثر باکتری‌های باسیلوس سرئوس ایجاد می‌شود. وقتی غذا‌های پخته‌شده، به‌ویژه غذا‌های حاوی نشاسته مانند برنج، مدت زیادی بیرون از یخچال و در دمای اتاق باقی می‌ماند، تولید باکتری‌های باسیلوس سرئوس می‌کند و درصورت مصرف آن، فرد دچار علایم مسمومیت همچون استفراغ و اسهال می‌شود و در موارد نادر ممکن است جان خود را از دست بدهد.

 

اگر از آن دسته افراد هستید که خیلی مراقب مسمومیت غذایی هستید و غذا‌هایی را که بیرون از یخچال مانده‌اند مصرف نمی‌کنید، پس بهتر است بدانید ماده غذایی دیگری هم هست که اگر به‌موقع وارد یخچال نشود، ممکن است شما را دچار مسمومیت غذایی کند و آن باقیمانده برنج پخته است.

به گزارش خبرآنلاین، مسمومیت ناشی از «سندرم برنج دوباره گرم‌شده» به مسمومیتی اشاره دارد که در اثر باکتری‌های باسیلوس سرئوس ایجاد می‌شود. وقتی غذا‌های پخته‌شده، به‌ویژه غذا‌های حاوی نشاسته مانند برنج، مدت زیادی بیرون از یخچال و در دمای اتاق باقی می‌ماند، تولید باکتری‌های باسیلوس سرئوس می‌کند و درصورت مصرف آن، فرد دچار علایم مسمومیت همچون استفراغ و اسهال می‌شود و در موارد نادر ممکن است جان خود را از دست بدهد.

این باکتری به حرارت مقاوم است و در دمای بالاتر شروع به تکثیر می‌کند؛ بنابراین اگر برنج مانده را روی حرارت هم بگذارید و داغ کنید، این باکتری از بین نمی‌رود. درضمن برنج خام حاوی هاگ‌های باکتری باسیلوس سرئوس هستند که در دمای ۵ تا ۶۰ درجه سانتی‌گراد رشد می‌کنند؛ بنابراین حتی پخت برنج نمی‌تواند این باکتری‌ها را از بین ببرد.

بیشتربخوانید:

غذای فریز شده را چگونه مصرف کنیم؟

 

 

باکتری‌های باسیلوس سرئوس، دو نوع سم تولید می‌کنند که یک نوع از آن به‌صورت اسهال و نوع دیگر آن به‌شکل استفراغ از بدن خارج می‌شود. این باکتری در مدت ۳۵ تا ۴۰ سال گذشته تاکنون منجر به مرگ تعداد انگشت‌شماری از افراد مبتلا به این نوع مسمومیت شده است.

باکتری باسیلوس سرئوس در تمام محیط‌زیست‌مان یافت می‌شود. برنج، ماکارونی، سبزی‌های پخته‌شده و گوشت، مستعد آلودگی به این باکتری هستند.

 pH مواد غذایی نشاسته‌ای، مانند برنج، تقریبا خنثی است و به همین دلیل باکتری‌های باسیلوس سرئوس به راحتی در آنها رشد می‌کنند؛ بنابراین تا حد امکان برنج و هر نوع غذای نشاسته‌ای را وقتی تازه هستند مصرف کنید و باقیمانده آن را در دمای اتاق باقی نگذارید و چنانچه یک روز از این غذا‌ها در یخچال گذشت، آن را دور بریزید.

بیشتربخوانید:

دانستنی های مهم درباره نگهداری میوه‌‌ و سبزی‌‌ها

راهکارهای حفظ تازگی مواد‌غذایی

 

تعداد بازديد: 41 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز