یک روش برای گرفتن پوست و تخم گوجه فرنگی این است که گوجه فرنگیها را با چرخ گوشت یا دستگاه غذاساز خرد و پوره کنید به طوری که پوست و تخم آنها گرفته شود. به این ترتیب رب شما تلخ نخواهد شد.
یکی از روش های نگهداری رب خانگی برای اینکه کپک نزند این است که کاملا حین پخت، آب آن تبخیر شود. نشانه تبخیر کامل آب رب گوجه فرنگی این است که وقتی قاشق را در رب فشار میدهید آب در قاشق جمع نشود.
علت سیاه شدن رب گوجه فرنگی استفاده از گوجه بیکیفیت و بد رنگ است. همچنین حرارت دیدن زیاد رب گوجه و ریختن گوجه خشک شده و سوخته، رنگ رب را تیره میکند.
بهتر است برای تهیه رب گوجه فرنگی از گوجههای گوشتی و قرمز استفاده کنید. گوجه فرنگیهای گلخانهای برای پخت رب مناسب نیستند چون نازک و بدون گوشت هستند.
میتوانید برای جلوگیری از کپک زدن رب روی هر شیشه یا سطل رب یک لایه روغن مایع یا روغن زیتون بریزید. هر بار که میخواهید رب بردارید، با قاشق روغن را کنار بزنید و رب را استفاده کنید.
بهتر است رب را در شیشه یا قوطی پلاستیکی کوچک بریزید تا بعد از چند بار استفاده هر شیشه یا قوطی رب تمام شود. به این ترتیب رب تا آخر استفاده کپک نمیزند.
بیشتربخوانید:
رب گوجه فرنگی خانگی با رب کارخانه ای چه تفاوتی دارد؟
نمک تا حدود زیادی مانع کپک زدن رب گوجه میشود. پس رب گوجه را کمی پر نمکتر درست کنید و حین پخت مواد غذایی از نمک کمتری استفاده کنید.
هر چه زمان پخت رب بیشتر باشد دوام آن برای نگهداری در مدت طولانی بیشتر میشود.
بعد از پختن رب گوجه و ظرف کردن رب، ظرف رب را یک شبانه روز برعکس از طرف در ظرف قرار دهید تا هوای داخل شیشه کاملاً از ظرف خارج شود.