دکتر مسیح انصاری - متخصص صنایع غذایی
تحریریه زندگی آنلاین : فساد در مواد غذایی توسط باکتریهای بیماریزا، ویروسها و انگلها ایجاد میشود. کپک و مخمر به طور کلی موجودات فاسدهکننده نیز محسوب میشوند، زیرا باعث تغییر نامطلوب در شکل، بافت، بو و طعم ماده غذایی میگردند. مصرف غذای فاسد توسط افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف شامل افراد مسن، نوزادان و کودکان خردسال و افرادی که دارای برخی بیماریهای مزمن هستند، نگرانی فزایندهای ایجاد خواهد کرد، لذا اگر در یخچال خود یک ماده غذایی فاسد شده دارید، مهم است که غذا را بیرون بیندازید و یخچال خود را تمیز کنید. میکروبهای موجود در غذای یاد شده ممکن است به کشوها یا قفسههای یخچال شما سرایت کند. مناسب است برای جلوگیری از رشد عوامل فساد بر روی مواد غذایی موارد زیر را رعایت نمایید.
بیشتربخوانید:
روش صحیح نگهداری از گوشت و تخممرغ در دوران قرنطینه خانگی
مواد غذایی که قابل فریز کردن هستند
جلوگیری از رشد عوامل فساد بر روی مواد غذایی
حفظ نظافت در کنترل میکروارگانیزمهای فاسد کننده مواد غذایی حیاتی است.
سطح رطوبت در خانه را زیر 40 درصد نگه دارید.
میکروارگانیزمهای فاسد کننده مواد غذایی ازجمله اسپورهای کپک ناشی از غذای آسیب دیده میتوانند در یخچال، دستمالهای خشک کننده ظروف و سایر وسایل تمیز کننده شما جمع شوند.
اکنون این پرسش مطرح میگردد که چگونه یخچال خود را بعد از بیرون انداختن غذای فاسد شده تمیز کنیم.
اقلام مورد نیاز برای تمیز کردن یخچال
اختیاری: آب + سفیدکننده، حولههای تمیز، آبگرم، صابون، کیسههای مهر و مومدار
غذای فاسدشده را دور بریزید
غذای فاسد شده و هرگونه غذای دیگری که با آن ذخیره شده یا آن را لمس کردهاید، دور بریزید.
غذای فاسد شده را در کیسهای مهر و موم دار در سطل زباله بگذارید (مطابق شکل).
اگر غذای فاسد شده در یک ظرف قابل استفاده مجدد ذخیره شده بود، بعد از دور ریختن غذای فاسد شده و قبل از استفاده مجدد، ظرف را با آب گرم و صابون بشویید.
بیشتربخوانید:
این مواد غذایی هرگز نباید در فریز نگهداری شود
یخچال خود را خالی کنید
بقیه اقلام موجود در یخچال خود را خالی کرده و در حین تمیز کردن آنها را روی پیشخوان یا میز بگذارید.
قفسهها، کشوها و سایر قطعات قابل جابجایی را بیرون بیاورید.
غذاهای بدون یخچال را بیش از 2 ساعت بیرون نگذارید.
قطعات متحرک را بشویید
قفسهها، کشوها و سایر قطعات قابل جدا شدن را با آب گرم و صابون بشویید.
با یک حوله تمیز خشک کنید.
قفسهها یا کشوهای شیشهای سرد را زیر آب داغ قرار ندهید، زیرا ممکن است شیشه ترک بخورد. بگذارید ابتدا به دمای اتاق برسند.
داخل یخچال را تمیز و ضدعفونی کنید
داخل یخچال خالی را با آب گرم و صابون پاک کنید. سپس با آب تمیز آبکشی کنید تا اثر صابون شسته شود.
با یک حوله تمیز خشک کنید.
فراموش نکنید که داخل درها و کشوهایی که قابل جدا شدن نیستند را پاک کنید.
بیشتربخوانید:
دانستنی های مهم درباره نگهداری میوه و سبزیها
راهکارهای حفظ تازگی موادغذایی
مرحله اختیاری: از محلول 1 قاشق غذاخوری سفید کننده مایع در 1 گالن آب برای ضدعفونی کردن یخچال خود استفاده کنید. این کار را بعد از تمیز کردن یخچال با آب گرم و صابون انجام دهید.
قفسهها، کشوها و غذا را برگردانید
قفسهها، کشوها و سایر قطعات قابل جابجایی را به همراه سایر وسایلی که بیرون آوردهاید در یخچال قرار دهید.
قبل از بازگشت دادن مواد به یخچال تمیز، ظروف غذا و ظروف نوشیدنی را با آب گرم و صابون پاک کنید.
و فراموش نکنید!
پس از اتمام نظافت، دستهای خود را با آب و صابون بشویید.
از آب گرم و صابون برای پاک کردن پیشخوان آشپزخانه که مواد غذایی، نوشیدنیها، قطعات یخچال و هر گونه مواد تمیز کننده بر روی آن قرار داشت استفاده کنید.
هر حولهای را که برای خشک کردن یخچال استفاده کردهاید، قبل از استفاده مجدد بشویید.