یخچال باید حداقل هفتهای یکبار مورد بازرسی قرار بگیرد و تمامی مواد غذایی که تاریخ انقضای آنها گذشته یا دچار فساد شدهاند، بوی بد دارند یا کیفیت آنها در حد مناسب برای مصرف نیست، از آن خارج گردد. دقت داشته باشید که جلوگیری از ایجاد بوی بد آسانتر از حذف بوهای بد است.
غذاهای تازه و خام را در محلی قرار دهید که به آسانی قابل دیدن باشد تا از خراب شدن آنها جلوگیری بهعمل آید. میوهها و سبزیجات بهسرعت دچار افت کیفیت میشوند. قرار دادن آنها در قسمتهای عقبی کشوهایی که دید کمتری دارند، باعث میشود نتوانیم آنها را بهراحتی ببینیم. میوهها و سبزیجاتی که شسته و آماده مصرف هستند حتما باید در ظروف در بسته یا کیسههای پلاستیکی نگهداری و در اسرع وقت مصرف شوند و از قراردادن آنها در بخشهای با دسترسی کمتر بپرهیزید. در مورد گوشت، مرغ و ماهی، نگهداری یخچال تنها برای چند روز محدود توصیه میشود، آن هم به شرطی که بستهبندی آنها باز نشده باشد. آنها را در قسمتهای قابل مشاهده و سردتر یخچال قرار دهید.
بیشتر بخوانید:
خوراکیهایی که باید بیرون از یخچال نگهداری شود
پاک کردن جای انگشت از وسایل استیل با چند ترفند ساده
به دنبال دارد.
غذاهای پخته را حتما در ظروف در بسته نگهداری کنید. نگهداری آنها در حالت روباز نه تنها سبب فساد سریعتر آنها میشود، بلکه بوی آنها خیلی سریع در یخچال پخش میشود و سایر مواد غذایی این بوها را جذب میکند. یکی از راهکارهایی که توصیه میشود قید تاریخ و نوع غذا روی ظروف از طریق برچسب روی ظروف است تا با دیدن این اطلاعات تصمیم به مصرف سریعتر آنها بگیرید.
بیشتر بخوانید:
بهترین روش از بین بردن بوی بد یخچال
چیدمان مواد غذایی به گونهای باشد که مواد غذایی که دارای بوهای شدیدتری هستند در کنار مواد غذایی حساس به جذب بو قرار نگیرند. علاوه بر این سیرکولاسیون کافی هوا در فضای یخچال نیز نکته بسیار مهمی است. از پر کردن بیش از حد یخچال بپرهیزید و اجازه دهید هوا به آرامی در همه نقاط یخچال جریان داشته باشد.
با رعایت تمامی نکات فوق میتوانید از بد بو شدن یخچال جلوگیری کنید. با این وجود لازم است هر چند وقت یکبار با استفاده از روشهای مناسب یخچال خود را از شر بوهای بد راحت کنید. استفاده از ترکیب ۱۲۸ گرم جوش شیرین یا بیکینگپودر به ازای ۸/۳ لیتر آب گرم و تمیز کردن محفظه داخلی یخچال با یک اسفنج مناسب برای حذف هر گونه باقیمانده غذایی توصیه میشود. طبقات، قفسهها و کشوها باید به طور جداگانه خارج و شسته شوند. از ساییدن شدید بخشهای پلاستیکی بپرهیزید چرا که باعث خراش آنها میشوند. همچنین میتوانید جوش شیرین را به عنوان بوگیر در یک ظرف در باز در یخچال قرار دهید. همچنین میتوانید از قهوهای آسیاب شده را نیز به مدت ۴ ــ ۳ روز روی یک سینی پخش کرده و در یکی از طبقات یخچال قرار دهید.
منبع: جام جم