پوست کندن و خرد کردن پیاز از جمله کارهایی است که میتواند باعث سوزش شدید چشمان شما شود. اما به نظر میرسد این کار را میتوان با کمک برخی روشها سادهتر کرد.
به گزارش سرویس خواندنیهای انتخاب، برخی راهکارها کمک میکنند سوزش چشمان شما به هنگام پوست کندن پیاز به حداقل خود برسد. اما چه راهکارهایی؟
آن را زیر آب برش دهید
یک کاسه را پر از آب کنید. بهتر است آب درون کاسه سرد باشد. پیاز را درون کاسه بگذارید و آن را زیر سطح آب خرد کنید. این کار میتواند کمی دست و پا گیر باشد، زیرا لب کاسه مانع از حرکت مچ دست شما میشود، اما اگر پیاز را محکم بگیرید و چاقو را با خیال راحت زاویه دهید، آب کمک میکند تا آنزیمهای تحریک کننده را از برخورد هوا و در نتیجه گریه در چشم شما بازدارد.
این کار را نزدیک شعله گاز انجام دهید
دلیل موثر بودن این موضوع کمی مرموز است. بهترین فرضیه این است که هرچه شعلههای آتش از اکسیژن تغذیه میشوند، دانههای پیاز را از چشم شما دور کرده و به سمت شعلههای گاز میکشند. میتوانید شمع را نیز امتحان کنید.
ابتدا آن را در یخچال بگذارید
سرما زدگی پیاز، چه برای ۳۰ دقیقه و چه به مدت ۲۴ ساعت، میتواند روند شیمیایی که آنزیمها را به گاز تبدیل میکند کاهش دهد. البته ماندگی بیش از حد پیاز در یخچال هم خوب نیست، اما با این روش میتوانید شرایط را برای کاهش سوزش چشمتان فراهم کنید.
چاقوی برش خود را تیز نگه دارید
شما میتوانید برای این موضوع نیز از علم تشکر کنید. چاقوی تیز با سرعت برش بالای خود مانع از پخش شدن آنزیمهای سوزاننده چشم میشود.
منبع: انتخاب