Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 08:31

29
آذر
روش‌های ساده برای تمیز کردن پشت قابلمه

روش‌های ساده برای تمیز کردن پشت قابلمه

تمیز کردن پشت قابلمه بسته به نوع لکه‌های موجود بر روی سطح خارجی آن با استفاده از شوینده‌های طبیعی و شیمیایی امکان پذیر بوده و می‌تواند تاثیر زیادی در ظاهر قابلمه داشته باشد.

 در سطح خارجی قابلمه‌ها و به اصطلاح پشت آنها معمولا به دلیل قرار گرفتن بر روی حرارت مستقیم، لکه‌هایی به رنگ سیاه، قهوه‌ای یا زرد ایجاد می‌شود که با آب و مایع ظرفشویی به سختی قابل تمیز کردن هستند. این لکه‌های ناخوشایند بر روی سطح بیرونی قابلمه، ظاهر ناخوشایندی به قابلمه می‌دهد. از آنجا که برای هر مشکلی راهکاری وجود دارد، در این مطلب قصد داریم ترفند‌ها و روش‌های موثر در تمیز کردن پشت قابلمه را با هم مرور کنیم تا به راحتی بتوانید از شر این لکه‌ها خلاص شوید.
 

تمیز کردن پشت قابلمه

لکه‌های ایجاد شده در پشت قابلمه‌ها اغلب در اثر سوختن روغنی است که روی سطح خارجی قابلمه ریخته می‌شود؛ بنابراین اولین قدم در برطرف کردن این لکه‌ها، استفاده از یک ماده چربی زدا مانند مایع ظرفشویی یا سرکه سفید است. با شستن پشت قابلمه به وسیله اسکاچ و مخلوطی از مایع ظرفشویی یا سرکه سفید و آب گرم می‌توان تا حدود زیادی این لکه‌ها را برطرف کرد.

  • اگر قصد دارید از سرکه برای تمیز کردن پشت قابلمه استفاده کنید، یک قسمت سرکه را با دو قسمت آب در وانی بزرگ ریخته و قابلمه را چند ساعتی در آن خیس کنید، سپس با استفاده از اسکاچ سطح مورد نظر را بشویید.

  • پس از برداشتن لایه چربی از پشت قابلمه برای از بین بردن لکه‌های باقیمانده ناشی از سوختن مواد غذایی مانند سس یا پنیر پیتزا، می‌توانید از مخلوط جوش شیرین و آب اکسیژنه استفاده کنید، به این ترتیب که: 
    1. کمی آب اکسیژنه به جوش شیرین اضافه کنید تا به شکل خمیر درآید.
    2. سپس خمیر حاصل را به صورت لایه ضخیمی بر روی لکه‌های پشت قابلمه قرار دهید.
    3. ۱۰ دقیقه صبر کنید تا لکه‌ها خیس بخورند و سپس با اسکاچ یا سیم ظرفشویی، سطح مورد نظر را بشویید.

  • ماده دیگری که می‌توانید از آن برای تمیز کردن پشت قابلمه استفاده کنید، محلولی است که از مخلوط کردن بیکینگ پودر و سرکه سفید حاصل می‌شود. این محلول را بر روی لکه‌های پشت قابلمه ریخته و با اسکاچ یا سیم ظرفشویی بشویید تا لکه‌ها از بین بروند.

  • برای تمیز کردن لکه‌های سرسخت پشت قابلمه، می‌توانید:
    1. جوش شیرین را روی لکه‌ها ریخته و کمی آب اکسیژنه به آن اضافه کنید تا مرطوب شود.
    2. ۱۰ دقیقه صبر کنید، سپس روی آن سرکه سفید اسپری کنید و اجازه دهید لکه‌ها حدود یک ساعت خیس بخورند.
    3. حالا با اسکاچ و آب گرم پشت قابلمه را بشویید.

  • در صورتی که تمیز کردن پشت قابلمه با هیچ یک از موارد فوق میسر نبود، می‌توانید از شوینده‌های قوی‌تری مانند مایع سفیدکننده، پودر رخشا یا گاز پاک کن استفاده کنید.
نکته: تمیز کردن پشت قابلمه با استفاده از مواد شیمیایی، بهتر است در هوای آزاد صورت گیرد یا هنگام کار از ماسک استفاده شود تا آسیبی به دستگاه تنفس شما وارد نگردد. 
 

تمیز کردن پشت قابلمه از جنس‌های مختلف

در حالی که امروزه بسیاری از افراد پخت و پز با قابلمه‌های نچسب را ترجیح می‌دهند، ولی هنوز افرادی هستند که از قابلمه‌هایی با جنس آلومینیوم، مس و استیل استفاده می‌کنند. از آنجا که قابلمه‌ها از مواد متنوعی ساخته می‌شوند، برای تمیز کردن سطح بیرونی آن‌ها نیز باید از شوینده‌های مختلفی استفاده کرد.
  • برای تمیز کردن پشت قابلمه‌هایی که از جنس آلومینیوم هستند، سطح بیرونی آن‌ها را با مخلوط نمک و آبلیمو بشویید و هرگز از شوینده‌های حاوی آمونیاک و سفیدکننده‌های کلردار استفاده نکنید، زیرا باعث تغییر رنگ قابلمه می‌شوند.
  • برای تمیز کردن پشت قابلمه‌هایی که از جنس استیل هستند، از جوش شیرین استفاده کنید.
  • برای تمیز کردن پشت قابلمه‌هایی که از جنس مس هستند، از سرکه، آبلیمو و نمک استفاده کنید.

 

سخن آخر

ایجاد لکه‌های سرسخت در پشت قابلمه معمولا به دلیل پاشیدن روغن و یا مواد غذایی روی سطح خارجی آن و سپس قرار گرفتن در معرض حرارت مستقیم و سوختن آنهاست؛ بنابراین بهتر است پس از هر بار استفاده از قابلمه، سطح بیرونی آن را با دقت بشویید تا هرگونه مواد سوخته یا چربی از روی بدنه آن جدا شود. ماندن لکه‌ها روی سطح قابلمه و حرارت دیدن مداوم باعث سرسختی آن‌ها شده و ممکن است برای تمیز کردن پشت قابلمه با مشکل مواجه شوید.
برچسب ها: چربی زدایی، تمیز کردن پشت قابلمه، از بین بردن جای سوختگی جای قابلمه، تمیز کردن قابلمه با سرکه تعداد بازديد: 623 تعداد نظرات: 1

نظرات

  • مدتی است ظروف پایرکس را جایگزین قابلمه ها کرده ام برای پختن خورش و حتی پلو ک بشکل مربع و در دار و پلو خیلی خوب هم در میاد . بهداشتی و راحت پاک می شوند با هیچ دردسری فقط شعله پخش کن برای احتیاط باید استفاده بشه ...البته نوعی فرانسوی شعله مستقیم هم هست ... البته بسیار گروون . ولی بطور کل در روی خود فر گاز باید غذا را درون ظرفها کشید چون آبی بهشون بخوره می ترکند و برای ایمنی یکربع قبل از سرو غذا باید حرارت زیرشو خاموش کرد . اصفهان هم بسبک خارجی و در دار ساخته ک حرف نداره و نمی شه تشخیص داد ک خارجیه یا ایرانی ؟؟

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز