پارچه هایی از قبیل (تورووال، رومیزی ، سفره ، سرودست ویقه های تزئینی زنانه و بچه گانه) با استفاده از نشاسته خام – برنج – صمغ و ژلاتین آهار زده میشوند.
طرز تهیه نشاسته پخته
15 تا 16 گرم نشاسته در هر لیتر آب به نسبت آهار زدن مصرف میشود.
آهار زدن پارچه های ضخیم
از مخلوط نشاسته و براکس ،80 گرم نشاسته را در یک لیتر آب سرد و 20 گرم براکس را در آب نیم گرم و به علاوه 4 گرم پارافین برای براق شدن آن استفاده میکنیم.
آهار زدن پارچه
آهار زدن پارچه های رنگین
با استفاده از آب صمغ.
آهار زدن پارچه های لطیف
با استفاده از آب بر نج.
آهار زدن پیش بند بچه یا تور های رومیزی
با استفاده از یک استکان نشاسته با کمی آب سرد.
روشهای آهار زدن پارچه
آهار زدن متقال بالش
یک قاشق غذا خوری نشاسته با دو لیترآب.
طرز استفاده از ژلاتین برای آهار زدن
با استفاده از یک عدد ژلاتین با دو لیتر آب جوش.
آهار زدن پارچه های نخی
با استفاده ازنشاسته میتوان پارچه های نخی را آهار زد.