تحریریه ماهنامه دنیای تغذیه
عسل جایگزینی طبیعیتر و سالمتر برای شكر است كه سالهای زیادی در بسیاری از نقاط دنیا در آشپزی و طبخ غذاها مورد استفاده قرار گرفته است.
عسل منبع فوقالعادهای از انرژی است و بهعنوان خوردنی كاهشدهنده علائم خستگی هم شناخته شده است.
متخصصان تغذیه میگویند: «عسل برای تقویت سطح ایمنی بدن فوقالعاده مفید است. این خوردنی درمانگر و معجزهآسا همچنین دارای خواص آنتیاكسیدانی و ضد باكتریال قابل توجهی است كه برای حفاظت از سیستم گوارشی مفید هستند.
بهعلاوه میتوان از عسل برای درمان مشكلات و بیماریهای معمول مثل سرماخوردگی و گلودرد استفاده كرد. از سوی دیگر با وجودی كه عسل قادر به درمان سرطان نیست، اما دارای خواص ضد تومور است و سطح آنتی اكسیدان بین سلولی را افزایش میدهد».
همچنین عسل حاوی قندهای گلوكز و فروكتوز است و مقدار منیزیم، پتاسیم، كلسیم، آهن و فسفات را در بدن افزایش میدهد. به علاوه عسل سرشار از ویتامینهای B و C است».
متخصصان تاكید میكنند كه از خواص ضدباكتریایی عسل هم نباید غافل شد. عسل نه تنها گلودرد را تسكین میدهد، بلكه همچنین میتواند باكتریهای خاصی را كه سبب ایجاد عفونت میشوند نابود سازد. در واقع اكثر موسیقی دانان و خوانندگان از تركیب عسل با آب ولرم برای نرم كردن گلو پیش از شروع برنامههای خود استفاده میكنند.
عسل همچنین برای افرادی كه قصد كاهش وزن دارند، باارزش و مفید است. مصرف آبلیمو در تركیب با عسل به هنگام صبح مخلوطی كامل برای تقویت میزان متابولیسم بدن است، گرچه تأثیر چندانی به خودی خود بر وزن بدن ندارد.