اعظم اسلامی مجد؛ گروه ترجمه دنيای سلامت
كودكان 2-8 ساله هر روز دو وعده
نوجوانان 9-18 ساله 3-4 وعده
بزرگسالان 19-50 ساله روزانه 2 وعده
و افراد میانسال و پیر 51 سال به بالا روزی 3 وعده محصولات شیری حاوی 16 نوع ماده مغذی هستند؛ به همین دلیل مصرف آنها نقش اساسی در رشد و حفظ سلامتی دارد و هر روز باید به اندازه كافی از این محصولات استفاده شود. مواد مغذی موجود دارد شیر و تأثیر آنها در سلامت افراد در ذیل آورده شده است:
پروتئین: بافتهای بدن ترمیم و از نو ساخته شوند (مثل ماهیچهها و استخوانها) همچنین نقش مهمی در محافظت از بدن در برابر عفونتها دارد.
ویتامینA: باعث رشد استخوانها و دندانها میشود و به بینائی چشمها (بهخصوص در شبها و حفظ سلامت پوست كمك میكند).
ویتامین B12: موجب تشكیل گلبولهای قرمز خون میشود.
ویتامین B6: عامل مهمی در تبدیل غذا به انرژی و شكلگیری بافتهاست.
نیاسین: نقش مهمی در رشد و تبدیل غذا به انرژی و شكلگیری بافتها دارد.
تیامین: از كربوهیدراتها انرژی تولید كرده و به رشد طبیعی بدن كمك میكند.
ویتامین D: باعث افزایش جذب كلسیم و همچنین فسفر میشود و كمك میكند استخوانها و دندانهای سالمتری داشته باشیم.
كلسیم: به حفظ سلامت استخوانها و دندانها كمك میكند.
منیزیم: در رشد استخوانها مؤثر است، غذاها را به انرژی تبدیل میكند و موجب بازسازی بافتها میشود.
فسفر: عامل مهمی در شكلگیری و حفظ سلامت استخوانها و دندانهاست.
پتاسیم: باعث تصحیح عملكرد اعصاب و عضلات میشود.
روی: نقش مهمی در شكلگیری بافتها، استخوانها و تبدیل غذا به انرژی دارد.
سلینوم: به دلیل خاصیت و تأثیرات آنتیاكسیدانی، موجب تقویت عملكرد سیستم دفاعی میشود.