روی و آمینو اسید تریپتوفان
روی مادهای است كه خیلی از ما فراموش میكنیم آن را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانیم. وجود روی در گوشت بوقلمون یكی دیگر از فواید گوشت این پرنده را یادآوری مینماید. روی به ما كمك میكند یك سیستم ایمنی سالم داشته باشیم، زخمهایمان زودتر بهبود یابند و فرایند تقسیم سلولی به درستی انجام شود.
گوشت بوقلمون آمینو اسید تریپتوفان را در خود دارد كه برای ساخت سلولهای T لازم است. سلولهای T نوعی از سلولهای سیستم ایمنی هستند كه سلولهای سرطانی را از بین میبرند. به علاوه مواد انتقال دهنده پیام های عصبی (نوروترانسمیترها) از اسیدهای آمینه ساخته شدهاند.
ناقل عصبی سروتونین كه كاهش آن موجب بروز افسردگی میشود، از آمینواسید تریپتوفان تشكیل شده است. سروتونین باعث كاهش علایم افسردگی و سرحالی فرد میشود. پس مصرف غذاهایی كه دارای این نوع اسید آمینه هستند میتواند باعث سرحالی و آرامش شود.
درباره مصرف گوشت بوقلمون ملاحظاتی هم وجود دارد:
كسانی كه بیماری نقرس دارند، باید گوشت بوقلمون را به مقدار بسیار كم مصرف كنند.
این گوشت مقدار كمی اگزالات در خود دارد، پس مبتلایان به سنگ كلیه اگزالاتی باید خیلی كم گوشت بوقلمون بخورند.
بوقلمونهایی كه به روش ارگانیك پرورش داده میشوند، هیچگونه هورمون یا آنتی بیوتیك در بدن خود ندارند. اگر میتوانید، گوشت بوقلمونی بخرید كه به روش ارگانیك پرورش داده شده باشد.
تقریبا تمام چربی گوشت بوقلمون در پوست آن موجود است و گوشت تیره آن بیش از گوشت سفیدش چربی دارد. پس قبل از پختن گوشت، تمامی پوست آن را جدا كنید. همچنین افرادی كه چربی خون بالا دارند، بهتر است از گوشت سفید بوقلمون استفاده كنند.
نگهداری از گوشت بوقلمون
شما میتوانید گوشت بوقلمون تازه را تا دو روز در سردترین جای یخچال نگهداری كنید. اگر گوشت بوقلمون را پختهاید، باید ظرف سه روز آن را مصرف و یا فریز كنید. گوشت فریز شده را میتوان تا یك ماه نگه داشت. وقتی میخواهید گوشت تازه را در یخچال نگهداری كنید، اجزای آن مثل سنگدان را جدا نمایید و در یك بسته بندی جدا قرار دهید.
نكات ایمنی درباره گوشت بوقلمون
مهمترین خطری كه مصرف گوشت پرندگان برای انسان به همراه دارد، انتقال باكتری سالمونلا است. باید گوشت بوقلمون را با احتیاط جابجا كنید و مراقب باشید كه گوشت با ظرف و وسایل آشپزخانه تماس پیدا نكند و آلوده نشود.
هرگز و در هیچ حالتی گوشت بوقلمون را به صورت خام مصرف نكنید. پیش از این كه گوشت را پاك و خرد كنید، همه سطوح و وسایل آشپزخانه و دستهای خود را با آب داغ و صابون بشویید. بهتر است پس از پایان كار، ظرف ها و سطوحی كه استفاده شدهاند را غیر از آب و صابون، با یك مایع كشنده باكتری هم بشویید.
داخل شكم بوقلمون را وقتی پر كنید كه میخواهید بلافاصله آن را در فر بگذارید.
گوشت بوقلمون باید در دمای 180 درجه فارنهایت (82 درجه سانتیگراد) بپزد. پس از اینكه آن را از فر خارج نمودید یا پختن آن روی اجاق به اتمام رسید، 15 دقیقه صبر كنید و بعد آن را ببرید.
برخی تركیبات موجود در 100 گرم گوشت ران بوقلمون و مرغ.
برای خواندن بخش اول- خواص گوشت بوقلمون- اینجا کلیک کنید.