ارزش غذایی
مواد مغذی در ۱۰۰ گرم كنسرو ماهی تون در روغن به شرح زیر است:
آب: 52/6 گرم/ انرژی: ۲۸۸ کیلوکالری/ پروتئین: 24/2 گرم/ چربی: 20/5 گرم/ خاكستر: 2/4 گرم/ سایر: مواد معدنی و ویتامین ها
در حال حاضر سرانه مصرف ماهی در كشور حدودا ۵ كیلوگرم است كه در مقایسه با متوسط سرانه دنیا (۲۲ كیلوگرم) میزان كمی است. كه یكی از علت های آن می تواند فساد پذیری بیش از حد ماهی باشد چرا كه مصرف ماهی فاسد مسمومیت و حساسیت شدید برای مصرف كننده به دنبال دارد. بنابراین با مصرف كنسرو ماهی ضمن تامین انرژی مورد نیاز بدن به طریقی ( نوعی ) كمبود یا فقدان ماهی در سبد غذایی نیز جبران می گردد.
ویژگی های استاندارد فرآورده نهایی
- قوطی پرشده این فرآورده باید عاری از زنگ زدگی، باد كردگی، لحیم شدگی، ضرب دیدگی در ناحیه دربندی با علا ئم نشت و یا سایر آثار ناشی از فساد محتویات درون آن باشد.
- محتوی گوشت موجود در فرآورده باید بدون زواید غیر گوشتی مانند پوست، فلس، استخوان، باله، دم و امعاء واحشاء و دلمه خون آشكار باشد.
- چنانچه محصول تحت عنوان <كنسرو ماهی تون با گوشت تكه ای> عرضه می شود میزان گوشت خرده در آن نباید بیش از ۵۰ درصد وزن آبكش كل محتوی قوطی باشد.
- چنانچه محصول تحت عنوان <كنسرو ماهی تون با گوشت خرده> عرضه می شود میزان گوشت خرده در آن باید بیش از ۵۰ درصد وزن آبكش كل محتوی قوطی باشد.
- بافت گوشت ماهی در فرآورده باید سفت و محكم بوده و متلا شی نشده باشد.
- رنگ گوشت ماهی در فرآورده باید روشن یكدست بوده و با آنچه كه بر روی برچسب قوطی قید می شود منطبق باشد.
- این فرآورده باید بو و طعم طبیعی داشته و عاری از هر گونه طعم و بوی ناشی از علا یم فساد محتویات آن باشد.
- استفاده از هرگونه ماده افزودنی دراین فرآورده مجاز نمی باشد.
میزان آلودگی های فلزی در كنسرو ماهی تون باید مطابق جدول ذیل باشد
نوع آلودگی میزان (میلی گرم در كیلو گرم )
جیوه بر حسب متیل مركوری حداكثر 0/4
سرب حداكثر 0/5
مس حداكثر 20
روی حداكثر 50
آهن حداكثر 15
ارسنیک حداكثر 0/2
قلع حداكثر 200
كادمیوم حداكثر 0/1
ویژگی های میكروبی
این فرآورده از نظر میكروبی باید با استاندارد ملی شماره ۲۳۲۶ ایران به شرح جدول ذیل مطابقت داشته باشد
ویژگی حدود قابل قبول
وضع قوطی پس از ۱۰ روز گرمخانه گذاری در ۳۰ درجه سانتیگراد مناسب
وضع قوطی پس از ۵ تا ۷ روز گرمخانه گذاری در ۵۵ درجه سانتیگراد مناسب
باكتری های مزوفیل هوازی در گرم منفی
باكتری های مزوفیل بی هوازی در گرم منفی
باكتری های گرما دوست هوازی در گرم منفی
باكتری های گرما دوست بی هوازی در گرم منفی
نشانه گذاری
بر روی قوطی های كنسرو ماهی تون موارد زیر باید به طور خوانا نشانه گذاری شده باشد:
- نام محصول و نوع عرضه (مثلا با گوشت تكه ای یا خرده یا ...) بدون گوشت تیره یا همراه گوشت تیره.
- ذكر اجزاء به كار رفته در فرآورده با قید مقدار
- شماره پروانه ساخت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی .
- شماره سری ساخت
- تاریخ تولید و انقضای مصرف
- وزن خالص محتویات در سیستم متریک
- قیمت برای مصرف كننده.
برای خواندن بخش اول -كنسرو ماهی تون در روغن- اینجا کلیک کنید.