Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 07:45

4
اسفند
دانه‌های ريز با فوايد بزرگ!

دانه‌های ريز با فوايد بزرگ!

تخم كتان برای افرادی كه تمایل به كاهش وزن و كنترل وزن دارند بسیار مناسب می‌باشد. خوردن تخم كتان 30 دقیقه قبل از خوردن وعده غذایی سبب پر شدن معده و احساس سیری در افراد شده و در نتیجه موجب كنترل اشتها و كم‌خوری می‌شود.

منیره نوری‌فرد

 

افزودن دانه‌های تخم كتان به رژیم غذایی روزانه سبب افزایش سلامتی قلب و سلامت سیستم گوارش می‌شود، از طرفی این دانه‌ها سبب كنترل وزن شده و پیشگیری‌كننده از سرطان نیز می‌باشند. دانه‌های تخم كتان سبب كاهش كلسترول، تثبیت قند خون، جلوگیری از پوكی استخوان، كمك به كاهش وزن، افزایش سلامت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از سرطان می‌شوند.

چگونگی مصرف تخم كتان

بهتر است دانه‌های تخم كتان را خریداری كرده و خود آن را در منزل آسیاب نمایید. از آنجایی كه تخم كتان یك دانه روغنی است، خرید تخم كتانی كه قبلاً آسیاب شده، ممكن است گذشت زمان سبب اكسیده شدن آن گردد، در حالی كه شما می‌توانید دانه‌های تخم كتان را خریداری كرده و به هنگام مصرف و به میزان نیاز خود، آن را با آسیاب برقی در منزل آسیاب نمایید و به شكل پودر درآورید و مصرف كنید.

دانه‌های تخم كتان می‌توانند بیش از یكسال قابل مصرف باشند. بهتر است پودر تخم كتان را در دمای اتاق نگهداری كنید. میزان مصرف تخم كتان برای افراد سالم و بزرگسال كه در مصرف آن محدودیتی ندارند، یك قاشق سوپخوری در روز می‌باشد. برای افراد جوان‌تر، بیشتر از یك قاشق چایخوری در روز توصیه نمی‌گردد.

از آنجایی كه تخم كتان حاوی فیبر بالایی می‌باشد، برای وارد كردن آن در رژیم غذایی خود از میزان كم شروع كنید و به تدریج آن را افزایش دهید. یك قاشق سوپخوری تخم كتان حاوی 36 كیلوكالری و یك قاشق سوپخوری از تخم كتان آسیاب‌شده حاوی 50 كیلوكالری انرژی می‌باشد.

از آنجایی كه دانه‌های تخم كتان طعم و مزه سبك و ملایمی دارند، می‌توانید به چندین روش آن را در رژیم غذایی روزانه خود وارد نموده و مصرف كنید.

فواید تخم كتان

تخم كتان می‌تواند سبب كاهش كلسترول خون و همچنین پایین آمدن قند خون گردد. فیبر محلول موجود در تخم كتان می‌تواند سبب كاهش كلسترول گردد و از افزایش پلاك در خون جلوگیری كند و در نتیجه از تنگ شدن دیواره عروق خونی كه می‌تواند منجر به افزایش فشار خون و در نهایت سكته و حملات قلبی گردد، جلوگیری و پیشگیری نماید. فیبر موجود در تخم كتان همچنین می‌تواند از افزایش قند خون در بیماران دیابتی جلوگیری كند.

تخم كتان از پوكی استخوان و تحلیل رفتن بافت استخوانی جلوگیری می‌كند. تحقیقاتی كه بر روی موش‌های آزمایشگاهی انجام شد، حاكی از به تاخیر افتادن تحلیل استخوانی در موش‌های آزمایشگاهی بود كه با تخم كتان تغذیه شده بودند و این امر به سبب وجود اسیدهای چرب امگا-3 موجود در تخم كتان می‌باشد.

تخم كتان برای افرادی كه تمایل به كاهش وزن و كنترل وزن دارند بسیار مناسب می‌باشد. خوردن تخم كتان 30 دقیقه قبل از خوردن وعده غذایی سبب پر شدن معده و احساس سیری در افراد شده و در نتیجه موجب كنترل اشتها و كم‌خوری می‌شود.

سبب بهبود سیستم گوارش بدن می‌گردد. فیبر موجود در تخم كتان از بروز یبوست جلوگیری می‌كند و سبب هضم و دفع به‌موقع گردیده و به سلامت سیستم گوارش كمك می‌نماید.

ایمنی بدن را افزایش می‌دهد. ALA موجود در تخم كتان سبب كاهش التهابات و در نتیجه عملكرد بهتر سیستم ایمنی بدن می‌گردد. تحقیقات اخیر نشان داده‌اند كه تخم كتان می‌تواند سبب كاهش برخی ناهنجاری‌های التهابی مانند آرتریت روماتویید، لوپوس و پسوریازیس گردد.

جلوگیری‌كننده از سرطان است. تحقیقات نشان می‌دهند تخم كتان نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به سرطان به‌ویژه سرطان روده و سینه دارد. این گیاه به علت دارا بودن آنتی‌اكسیدان‌های مهمی همچون لیگنان‌ها كه نقش مهمی در مبارزه با سرطان دارند، می‌تواند با پیشگیری از رشد سلول‌های سرطانی، با سرطان مبارزه كند. 

احتیاط در مصرف تخم كتان!
محققان معتقدند علی‌رغم فواید بسیار زیادی كه در تخم كتان مشاهده و اثبات شده، اما در مصرف آن نباید زیاده‌روی كرد. افرادی كه دارای روده التهابی و تحریك‌پذیر می‌باشند، باید از خوردن تخم كتان اجتناب كنند. همچنین زنان باردار و مادران شیرده نباید تخم كتان مصرف كنند.

از طرفی افرادی كه دچار بیماری‌هایی مانند اندومتریوز، تخمدان پلی‌كیستیك و فیبرویید می‌باشند، نیز باید از مصرف تخم كتان اجتناب نمایند. محققان اظهار می‌دارند مردانی كه در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات می‌باشند، باید از مصرف تخم كتان اجتناب نمایند. اگر تخم كتان را به عنوان یك دارو مصرف می‌كنید، حتماً با پزشك خود مشورت نمایید.

چند پیشنهاد
به هنگام خوردن صبحانه، آن را به شیر و كورن‌فلكس خود اضافه نمایید.
به هنگام صرف ناهار، دانه‌های تخم كتان را به سالاد خود اضافه نموده و میل كنید.
آن را با آبمیوه مخلوط كرده و میل نمایید.
آن را به انواع سالادها و یا سوپ‌ها بیفزایید.
آن را به ماست و یا دوغ خود اضافه نموده و میل كنید.
آن را به سس گوجه‌فرنگی و یا ‌آب انواع گوشت‌ها اضافه كرده و میل نمایید.
آن را به گوشت چرخكرده اضافه نموده و سپس با آن كوفته و یا كباب درست كنید.

تركیبات تخم كتان
حاوی انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی از جمله اكثر ویتامین‌های گروه B بوده و دارای منیزیم و منگنز نیز می‌باشد.
دارای دو نوع فیبر محلول و نامحلول می‌باشد.
دارای چندین نوع آنتی‌اكسیدان قوی از جمله لیگنان است. از آنجایی كه تخم كتان یك ماده گیاهی است، یكی از بهترین منابع لیگنان‌ها می‌باشد.
حاوی اسیدهای چرب امگا- 3 بوده و از این رو ضد التهاب می‌باشد. تخم كتان یكی از منابع غنی گیاهی است كه دارای امگا-3 گیاهی به نام آلفالینولنیك اسید (ALA) می‌باشد. بعد از روغن تخم كتان، روغن كانولا بیشترین میزان ALA را دارا است.

 

برچسب ها: خواص دانه ها، چگونگی مصرف تخم كتان، فواید تخم کتان، دانه کتان، بزرک تعداد بازديد: 720 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز