دکتر لادن گیاهی؛ متخصص تغذیه
در طب چینی از گریپ فروت برای کمک به هضم و رفع نفخ شكم و باد گلو استفاده میشود.
گریپ فروت در رفع اثرات مخرب مصرف بیش از اندازه الكل موثر است.
از آب و گوشت گریپ فروت، چای تهیه میشود که از آن برای درمان تب استفاده میكنند.
تصور میشود كه پوست گریپ فروت به تنظیم عملكرد طحال و پانكراس و جلوگیری از تشکیل گاز زیاد در دستگاه گوارش کمک میکند.
گفته میشود که در مشرق زمین، از عصاره دانه گریپ فروت به عنوان یك آنتیبیوتیك طبیعی و قوی استفاده میكنند.
این میوه معمولا در صبحانه مصرف میشود.
فواید خاص گریپفروت
سرطان معده تحقیقات نشان میدهند كه خطر ایجاد سرطان معده در افرادی كه به طور منظم از مركبات استفاده میكنند تا 60 درصد كاهش مییابد.
به نظر میآید که ویتامین C مانع از تشکیل مواد سرطانزا در معده میشود.
ضمنا به پیشگیری از گاستریت (التهاب مخاط معده) كه میتواند عامل سرطان سلولهای مخاط معده باشد، کمک مینماید.
گریپفروت و سرطان كولون
فیبر موجود در گریپ فروت از نوع فیبر نامحلول است. بنابراین به افزایش وزن مدفوع و سرعت خروج آن از روده کمک میکند. این امر خطر ایجاد سرطان كولون را كاهش میدهد.
گریپفروت و آب مروارید
عدسی چشم انسان به طور طبیعی دارای مقدار زیادی ویتامین C است.
تحقیقات نشان دادهاند كه خطر ایجاد آب مروارید در افرادی كه روزانه كمتر از 125 میلیگرم ویتامین C مصرف میكنند 4 برابر افرادی است كه روزانه بیش از 500 میلیگرم ویتامین C دریافت میكنند.
از این رو گنجاندن مركبات که یکی از آنها گریپ فروت می باشد، در رژیم غذایی میتواند به محافظت عدسی چشم كمك كند.
گریپفروت و آنمی
ویتامین C به جذب آهن رژیم غذایی كمك میكند.
لازم به ذكر است كه جذب آهن و سایر عناصر دو ظرفیتی در محیط اسیدی بهتر صورت میگیرد.
بنابراین مصرف مركبات خصوصاً در گیاهخواران كه در معرض خطر كمبود آهن قرار دارند حائز اهمیت است.