Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 27 اردیبهشت 1403 - 10:51

28
آبان
فواید تغذیه‌ای مرکبات

فواید تغذیه‌ای مرکبات

مصرف مرکبات فواید زیادی برای سلامتی بدن دارد. از جمله اینکه به سلامت قلب و بهبود هضم کمک می‌کند و از بروز بیماری‌هایی مانند سرطان و پوکی استخوان جلوگیری می‌کند.

مهشاد محلوجی

 

خاصیت ضد سرطانی مرکبات

مرکبات دارای مقادیر زیادی از فلاوونوئید و لیمونن هستند. فلاونوئید‌ها از رشد سلول‌های سرطانی و تومور‌ها در بدن جلوگیری می‌‌کنند.

جدیدترین تحقیقات نشان داده است که استفاده زیاد از مرکبات خطر سرطان سینه را تا ۱۰درصد کاهش می‌‌دهد، همچنین مصرف ترکیب چای سبز و مرکبات نیز سرطان سینه را تا ۲۶ درصد کاهش می‌‌دهد.

مرکبات و جلوگیری از امراض قلبی

مرکبات حاوی مقادیر زیادی از انتی اکسیدان هستندکه رادیکال‌های آزاد در بدن را خنثی می‌کنند و  سپر دفاعی در برابر امراض قلبی هستند.

تحقیقات تجربی نشان داده‌اند که مصرف منظم مرکبات باعث باعث کاهش خطر ابتلا به امراض قلبی و عروقی، سکته قلبی و فشار خون  و سوزش سر دل می‌‌شود.

مرکبات  آنزیم‌های کبدی را در بدن افزایش می‌‌دهند  و بدن را تمیز نگه می‌‌دارند.

مرکبات و بهبودی در جریان خون

مرکبات جریان خون را در شریان‌ها بهبود می‌‌بخشد و از تشکیل لخته خون جلوگیری می‌‌کند.

آنها همچنین رسوب کلسیم را در پانکراس و سرخرگ‌ها ازبین می‌‌برند و خطر ابتلا به سنگ کلیه را کاهش می‌‌دهند.

مرکبات غنی از ویتامین C، کلسیم، قند، کربوهیدرات، فسفر ،تیامین، اسید پانتونیک، پتاسیم، ریبو فلاوین، ویتامین B6، نیاسین، فیتو کمیکال و منیزیم می‌باشند.

انرژی ارایه شده توسط مرکبات سریعا جذب می‌شود.

بنابراین، فورا به بدن حس تازگی می‌دهد مخصوصا زمانی که بدن خسته و یا تازه ورزشی طاقت فرسا انجام داده باشد.

خاصیت آنتی اکسیدانی مرکبات

همه میوه‌ها حاوی انتی اکسیدان هستند اما میوه‌های خانواده مرکبات حاوی بالاترین میزان آنتی اکسیدان‌ها هستند که باعث تحریک سیستم ایمنی بدن می‌‌شوند.

انتخاب مصرف میوه‌های حاوی انتی اکسیدان تاثیر بیشتری از مصرف مکمل‌های حاوی انتی اکسیدان دارند.

مرکبات و تسکین گلو درد

مرکبات  در از بین بردن خلط و مخاط  از پشت گلو کمک می‌‌کنند.

یک لیوان از چای لیمو و جند قطره از لیمو تسکین سریع  گلو درد را فراهم می‌‌کند.آب پرتقال با زرد چوبه هر چند تلخ مزه است اما در بهبود گلو درد موثر است.

مرکبات و بهبود هضم

یک لیوان اب پرتقال یک راه شگفت انگیز برای کمک به هضم غذا بعد از یک وعده غذایی سنگین  می‌‌باشد.

آب پرتقال حتی از حالت تهوع نیز در مواقعی که بیش از حد پرخوری می‌‌کنید جلوگیری می‌‌کند، در واقع چینی‌ها بر این باورند که خوردن پوست پرتقال بعد از غذا به هضم غذاهای چرب کمک می‌‌کند.

مرکبات و کاهش وزن

مصرف مرکبا ت در صبح می‌‌تواند در کاهش وزن به خصوص برای کسانی که مشکلات سلامتی دارند کمک کند.

مرکبات میزان قندخون را متعادل می‌‌کندکه این برای افراد دیابتی بسیار مناسب است.

مرکبات پایین آورنده میزان کلسترول بدن است و همچنین کبد را سم زدایی می‌‌کند.

آنها نیز کلسترول بد بدن را کاهش می‌‌دهند بدون اینکه تاثیری در کلسترول خوب بدن داشته باشند.

مرکبات دارای  کالری کم هستند به همین خاطر برای افرادی که رژیم لاغری و یا دیابتی دارند مفید می‌‌باشد.

مرکبات و تقویت دندان و لثه‌ها

دندان‌های شکننده و خون‌ریزی لثه‌ها از کمبود ویتامین C به دست می‌‌آید.

مصرف منظم و روزانه مرکبات سلامت دندان‌ها و لثه‌هارا  را با ارایه مقادیر زیادی از ویتامین C بهبود می‌‌بخشد .

مرکبات و کم خونی

مرکبات در کاهش کم خونی تاثیر گذار است. آنها اشتهای افراد را بهبود می‌‌بخشند  و همچنین در درمان کم خونی شدید کمک می‌‌کند.

مرکبات و پوکی استخوان

مرکبات  در ساخت استخوان‌های قوی کمک می‌کنند.

تحقیقات نشان می‌‌دهدکه اب پرتقال می‌‌تواند جذب کلسیم و ویتامین D را بهتر کند که نقش مهمی برای استخوان‌های قوی دارد.

ویتامین C از ان دسته از ویتامین‌هایی است که در آب حل می‌شود که همین خاصیت حلال بودن ان از مهمترین فاکتورهای تشکیل کلاژن است.

همچنین ویتامین C باعث قویتر شدن تاندون‌ها و رباط‌ها  و همچنین تاثیر در بهبود یافتن زخم‌ها می‌شود.

 

برچسب ها: خواص درمانی مرکبات، فواید مرکبات، خواص ضد سرطانی مرکبات، مرکبات و سلامت قلب، مرکبات و بهبود جریان خون، خاصیت آنتی اکسیدانی مرکبات، مرکبات و تسکین گلو درد، مرکبات و بهبود هضم، مرکبات و کاهش وزن، مرکبات و تقویت دندان تعداد بازديد: 768 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز