Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 03:15

22
تیر
حقایقی درباره تره‌فرنگی (2)

حقایقی درباره تره‌فرنگی (2)

بخش دوم- تره‌فرنگی که در مصر گیاه مقدس محسوب می‌شد، نمونه‌های خشک شده آن در مناطق باستان‌شناسی که به زمان مصر باستان بر می‌گردند کشف شده است.

 

محققین معتقدند که فعالیت آنتی‌اکسیدانی تره‌فرنگی به جلوگیری از ابتلا به تعدادی از بیماری‌های مزمن کمک می‌کند. بعنوان مثال آنتی اکسیدان‌ها ممکن است از طریق جلوگیری از اکسیداسیون چربی‌ها که بخشی از فرآیند تصلب شرائین (سفت شدن عروق ناشی از رسوب سلول‌های چربی در رگ‌ها) می‌باشد، در مقابل بیماری قلبی عروقی محافظت  کنند.

حمله رادیکال آزاد ممکن است منجر به ورود آسیب به DNA گردد (یکی از عوامل متعددی که می‌تواند به سرطان منتهی شود). همچنین آلیسین باعث کاهش تولید کلسترول از طریق جلوگیری از reductase  enzymeHMG-CoA در سلول‌های کبد شده و بواسطه آزاد کردن اکسید نیتریک نیز مانع سفت شدن عروق (تصلب شرائین) می‌گردد و در نتیجه فشار خون را نیز کاهش می‌دهد.

همچنین از تشکیل لخته پلاکت جلوگیری کرده و با تجزیه فیبرین در رگ‌های خونی به کاهش بیماری‌های عروقی و سکته کمک می‌کند. بعلاوه کاروتنوئیدها بدن را در مقابل آسیب ناشی از اکسیداسیون ناشی از نور ماورای بنفش محافظت می‌نمایند. احتمالااین عمل دلیل برخی از اثرات حفاظتی آنها بر سلامتی چشم نیز می‌باشد.

 3- کاروتنوئیدها

کاروتنوئیدها گروهی از رنگدانه‌ها هستند که عامل ایجاد رنگ‌های قرمز، نارنجی و زرد در بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات می‌باشند، بنابراین غالباً این رنگ‌ها توسط کلروفیل پوشیده می‌شوند مثل تره‌فرنگی. تره‌فرنگی حاوی سطح متوسطی از کاروتنوئیدها می‌باشد (گرچه مقدار آن نسبت به سبزیجات با رنگ زیاد مثل هویج یا کدو تنبل کمتر است).

کاروتنوئیدها بخاطر فعالیت آنتی‌اکسیدانی شان معروف هستند. بخش‌های سبز رنگ تره‌فرنگی منبع خوبی از کاروتنوئیدها از جمله کاروتن، لوتئین و زکسانتین هستند.

کاروتنوئید بسیار مهم در تره‌فرنگی زکسانتین است که به خاطر نقش احتمالی آن در بینایی و حفاظت در مقابل مشکلات چشمی از قبیل تخریب ماکولا و آب‌مروارید بسیار مورد مطالعه قرار گرفته است. کاروتین در بدن به ویتامین A تبدیل شده و یک آنتی‌اکسیدان قوی است.

5- ترکیبات سولفور

ترکیبات سولفور در تره‌فرنگی به کاهش نشانه‌های دیابت شیرین، جلوگیری از تجمع پلاکت‌ها و جلوگیری از فرآیند التهابی در رابطه با آسم مربوط می‌شوند. چنین تصور می‌شود که ترکیبات سولفور اثر حفاظتی در برابر بیماری قلبی عروقی، سرطان و دیگر مشکلات مربوط به سن از قبیل کاهش عملکرد مغز باشد.

3- ساپونین‌ها

گزارش شده است که ساپونین‌ها برای کاهش کلسترول خون مفید هستند. تصور می‌شود این ترکیبات باعث می‌شوند تا اسیدهای صفراوی با فیبر غذایی ترکیب شده و از طریق مدفوع دفع شوند. برای جبران کمبود اسیدهای صفراوی، کلسترول خون به اسید صفراوی تبدیل شده و به این ترتیب سطح کلسترول خون کاهش می‌یابد.

همچنین به نظر می‌رسد که ساپونین‌ها از طریق شکستن غشاءهای حاوی کلسترول در سلول‌های سرطانی، بدن را در مقابل سرطان‌ها محافظت می‌کنند. از آنجایی که این ترکیبات در جریان خون به خوبی جذب نمی‌شوند تصور می‌شود که دارای اثر موضعی بسیار مفید در مجرای روده‌ای از قبیل سرطان روده بزرگ می‌باشند.

بعضی از ساپونین‌ها دارای فعالیت ضد‌التهابی، ضد‌قارچی، ضد‌مخمری، ضد‌انگلی، ضد‌باکتریایی، ضد‌میکروبی و ضد‌ویروسی هستند.

 

 

 

برای خواندن بخش اول- حقایقی درباره تره‌فرنگی- اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: بیماری قلبی، بیماری‌های عروقی، کاروتنوئیدها، آنتی‌اکسیدانی تره‌فرنگی، سفت شدن عروق، ساپونین‌ها تعداد بازديد: 493 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز