Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 03:14

24
خرداد
فلفل و سلامتی (2)

فلفل و سلامتی (2)

كپساایسین، اشتها را مهار می‌كند و درجه حرارت بدن را بالا می‌برد و همین بالا رفتن دمای بدن ممكن است به كاهش وزن كمك كند.

 

البته این مطالعات بر روی موش‌ صورت گرفته است و نه انسان‌ و هیچ مدرك مستقیمی وجود ندارد كه نشان دهد خوردن فلفل در انسان نیز همین تأثیر را دارد.

سوختن كالری

كپساایسین، اشتها را مهار می‌كند و درجه حرارت بدن را بالا می‌برد و همین بالا رفتن دمای بدن ممكن است به كاهش وزن كمك كند. اگرچه مقدار سوزاندن كالری از این طریق كم و تأثیر مصرف آن تقریباً به اندازه اثر خوردن چای سبز و یا كافئین است، ولی اضافه كردن فلفل به رژیم غذایی اگر به صورت متوالی باشد، در طول زمان به افزایش سوخت و ساز بدن كمك می‌كند و با تعدیل اشتها هنگام غذاخوردن باعث كاهش وزن می‌شود.

كپساایسین به‌طور قابل توجهی وزن را كم نمی‌كند و برای كاهش وزن حتماً باید یك رژیم غذایی سالم و كم‌كالری داشت و البته انجام فعالیت فیزیكی را فراموش نكرد.

 فلفل همراه با غذاها

گنجاندن فلفل در رژیم‌های غذایی بسیار آسان است. شما می‌توانید آن را كباب‌پز، ‌آب‌پز و یا بخار‌پز كنید، حتی خام آنها نیز خوشمزه است و می‌توانید فلفل‌ خام خرد شده را همراه با غذا میل كنید. در ابتدا مقدار كم و كوچكی از فلفل را به آهستگی بخورید تا تندی آن را بررسی نمایید. دانه‌‌ها و رگه‌های فلفل، تند‌ترین قسمت فلفل هستند.

تركیب مختلفی از فلفل‌ها را در رنگ‌های مختلف استفاده كنید تا از فیتوكمیكال‌های متفاوتی در رژیم غذایی خود بهره ببرید.

 چگونه فلفل را به رژیم غذایی خود اضافه كنیم؟

 با استفاده از فلفل یك سس سالسا تهیه كنید و آن را به غذای خود بیفزایید و میل كنید. برای تهیه سس سالسا، 2 عدد گوجه فرنگی خرد كرده، 1 عدد پیاز خرد كرده درشت، 1 عدد فلفل‌دلمه‌ای سبز خرد كرده، 3 عدد فلفل تند ریز خرد كرده،‌یك‌دوم قاشق چایخوری نمك،‌2 حبه سیر له كرده و 2 قاشق غذاخوری شكر را مخلوط كنید. ظرف را به مدت 5 تا 7 دقیقه روی حرارت قرار دهید تا بجوشد.

اكنون 2 قاشق غذاخوری آرد ذرت را در یك دوم پیمانه (125 میلی‌لیتر) آب سرد حل كنید و به مواد قبل بیفزایید. ابتدا سس را مرتب هم بزنید تا بجوشد. همین كه سس جوشید، آن را به مدت 5 دقیقه یا تا زمانی كه غلیظ شود، حرارت دهید. سس داغ را در شیشه‌ای بریزید، در آن را محكم ببندید و در ظرفی پر از آب جوش به مدت 30 دقیقه بجوشانید. به این ترتیب پس از خنك شدن می‌توانید سس را به مدت طولانی در فریزر نگهداری نمایید.  فلفل را به سوپ مرغ خود اضافه كنید.

 فلفل را بر روی كباب‌پز، كباب كنید، رگه‌ها و دانه‌های آن را در بیاورید و با گوجه‌فرنگی، سیر و گشنیز مخلوط نمایید و درون مخلوط‌كن بریزید و یك سس عالی تهیه كنید. این سس خانگی خوشمزه را می‌توانید به هر نوع غذایی از جمله ‌ماهی تن و یا سالاد مرغ نیز اضافه كنید.  موارد استفاده از فلفل بسیار زیاد و بی‌حد و حصر است.

ضد درد

شاید تعجب ‌كنید، ولی همان تركیبی از فلفل به نام كپساایسین كه موجب سوزش می‌شود، در تسكین درد عصبی نیز موثر است. گاهی از آن در تهیه كرم‌ها استفاده می‌كنند و در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 نیز نوروپاتی و درد را كاهش می‌دهد. مطالعات نشان می‌دهند كه كپساایسین در كاهش درد ناشی از استئوآرتریت و پسوریازیس نیز موثر است. برخی از افراد حتی برای كاهش سردرد خود كرم كپساایسین را بر روی پیشانی می‌‌مالند.

 نكته

اگر به خوردن فلفل عادت ندارید، هنگامی كه مقادیر زیادی از آن‌را بخورید، در طول دستگاه گوارش خود احساس سوزش خواهید كرد. خوردن پروتئین به‌خصوص پروتئین لبنیات همچون ماست روش خوبی برای خنثی كردن این سوزش است. به همین دلیل است كه در اكثر مواقع به همراه غذاهای تند هندی، ماست خورده می‌شود.

اگر دچار سوزش سردل و یا زخم معده هستید، خوردن فلفل را به شما توصیه نمی‌كنیم، اگرچه فلفل نمی‌تواند دلیل ابتلا به این بیماری‌ها باشد و حتی ممكن است بتواند برخی باكتری‌ها را از بین ببرد.

 

 

 

برای خواندن بخش اول- فلفل و سلامتی- اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: فلفل دلمه ای، انواع فلفل، سوختن كالری، فلفل همراه با غذاها، فلفل و رژیم غذایی، فلفل سیاه، فلفل قرمز تعداد بازديد: 598 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز